Konya'da Kurbanlik Hayvanlarin Canli Kilogram Fiyatlari Belirlendi

Konya Kirmizi Et Üreticileri Birligi Baskani Nazif Karabulut, bu sene Konya'da büyükbas kurbanlik vasfi tasiyan erkek dananin canli kilogram fiyatinin 30 lira, düve fiyatinin 29 lira, reforma olmus inegin canli kilogram fiyatinin 26 lira olarak belirlendigini bildirdi.



Karabulut, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle özel bir hayvan kesimhanesinde düzenledigi basin toplantisinda, büyükbas canli hayvan et fiyatlarinin geçtigimiz yila göre yüzde 20 oraninda arttigini söyledi.

Yasanan kuraklik ve yem fiyatlarindaki artis nedeniyle canli hayvan fiyatlarinin arttigini kaydeden Nazif Karabulut, sözlerini söyle sürdürdü:

"Geçen yillarda 70 liraya aldigimiz yemin torbasi simdi 140 lira, 1500 liraya aldigimiz arpa 2 bin 800 lira. Kepek ve pamuk küspesi de öyle. Kurban fiyatlarina gelince, kurbanlik vasfi tasiyan erkek dana canli kilogrami 30 lira, düve fiyati 29 lira, reforma olmus inek fiyati ise 26 lira."

Geçtigimiz yil canli dananin kilosunun 26, düvenin 24, inegin ise 21 liradan satildigini animsatan Karabulut, et fiyatlarindaki artisin önüne geçilmesi için yem fiyatlarindaki artisin durdurulmasi gerektigini bildirdi.

Baskan Karabulut, kurban kesecek vatandaslarin, büyükbas hayvanlarin 2 yasini doldurduguna mutlaka emin olmasi gerektigini, aksi durumda bunun dinen caiz olmadigini hatirlatti.

Kaynak: AA