Kesan Belediye Baskani Helvacioglu, Saros'ta Yogun Bir Turizm Sezonu Beklediklerini Ifade Etti

Kesan Belediye Baskani Mustafa Helvacioglu, Saros'ta yogun bir turizm sezonu beklediklerini belirtti.

Helvacioglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, kademeli normallesme süreciyle Saros Körfezi'nde turizm hareketliliginin basladigini animsatti.

Hareketliligin temmuz ve agustos aylarinda zirve yapacagini öngördüklerini ifade eden Helvacioglu, okullarda erken açilma olmamasi durumunda sezonun eylül ayina kadar devam edecegini belirtti.

Turizm sezonuna belediye olarak hazir olduklarini vurgulayan Helvacioglu, "Biz haziran, temmuz, agustos ve eylül aylarinda belediye olarak kendi mücavir alanlarimizda hazirlikliyiz. Su, temizlik, ilaçlama, ulasim, trafik ve buna benzer diger hizmetlerle, ayrica Yayla ve Erikli sahillerinde 'cep belediyelerimizle' beraber hazirliklarimizi olusturduk, personelimizi hazirladik." dedi.

Bazi kiyilarda görülen müsilajin (deniz salyasi) suan için Saros Körfezi'nde etkisinin olmadigini ifade eden Helvacioglu, sunlari kaydetti:

"Saros Körfezi'nde suanda müsilaj tehlikesi yok ancak olmayacak anlamina gelmiyor. Çünkü Marmara Denizi'nin bir baglantisi da Çanakkale Bogazi ve Saros Körfezi. Bize ulasmasi mümkün olsa da tecrübeli bir Çevre ve Sehircilik Bakanligi var.

Bakanligimiz bu konuyla ilgili müthis mücadele ediyor. Marmara Denizi'ni üzen bu müsilaj olayi bizde de olur ise önlemleri nasil alacagimizi, Çevre ve Sehircilik Bakanligimizla, Valiligimiz ile planliyoruz."

???????

Kaynak: AA