Kahta'daki Çocuklara Çevre Bilinci Asilaniyor

Adiyaman’in Kahta ilçesinde Çevreyi Koruma Haftasi etkinlikleri kapsaminda çocuklara tarihi ve turistik yerler gezdirilerek tanitimlar yapildi.

Kahta'daki Çocuklara Çevre Bilinci Asilaniyor
Kahta Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlügü, Çevreyi Koruma Haftasi etkinlikleri kapsaminda Okul Destek Projesi (ODES) kapsamindaki çocuklara tarihi ve turistik yerleri gezdirdi. Yapilan etkinlik kapsaminda çevre bilinci asilama noktasinda gerekli rehberlik ve tanitimlar yapildi. Gezi kapsaminda çocuklar sirayla Karakus Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Arsemia ve Eski Kahta Kalesi’ni gezdiler.

Yapilan gezi ile ilgili açiklamalarda bulunan Kahta Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sevket Ersahin, çocuklara, Çevreyi Koruma Haftasi etkinlikleri kapsaminda tarih bilincini kazandirmak ve ilçenin tarihi ve dogal güzelliklerini yerinde görmek amaciyla düzenlediklerini söyledi.

Gezide, çocuklarin hem eglendiklerini hem de ilçenin tarihini ögrenme firsatini elde ettiklerini ifade eden Ersahin, “Çevreyi Koruma Haftasi münasebetiyle kurulusumuz tarafindan yürütülmekte olan ODES projesi kapsaminda yer alan çocuklarimiz ile birlikte ilçemizin tarihi ve turistik degerlerinden olan Karakus Tümülüsü, Cendere Köprüsü ve Arsemia gezdirilerek tarihi degerleri koruma ve çocuklara çevre bilinci asilama noktasinda gerekli rehberlik ve tanitimlar yapildi. Yaptigimiz bu etkinlikle çevre kirliligi ve çevre sagligi konusunda çocuklarimizi bilgilendirdik. Amacimiz, çevrenin nasil kirlendigi, dolayisiyla nasil zarar gördügünü ve buna nasil engel olunabilecegi konularinda çocuklarimizi bilinçlendirmektir” diye konustu.



Kahta’nin tarihi ve turistik yerlerine hayran kalan çocuklar ise ilçenin tarihi yerlerinin taninmasi ve korunmasi adina bu geziyi gerçeklestirdikleri için Kahta Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlügü personeline tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA