Kadina Siddetin Sebeplerinin Arastirilmasi Komisyonu Toplandi

Türkiye Barolar Birligi (TBB) Baskani Metin Feyzioglu, “Bakanliklar ve uygulamacilar arasinda siddeti küçümseyen sistem yerine geregini yapan, karsiligi veren, siddetin bir daha olmamasi için tedbirler alan bir sistem kurmaliyiz” dedi.

Kadina Siddetin Sebeplerinin Arastirilmasi Komisyonu Toplandi
TBB Baskani Feyzioglu, TBMM Kadina Siddetin Sebeplerinin Arastirilmasi Komisyonu’na katildi.

Feyzioglu, Istanbul Sözlesmesi’ne iliskin olarak, “Sözlesmeden Türkiye’nin imzasini çekmesinin usulen ve esasen yeniden degerlendirilmesi gerektigi düsüncesindeyiz. Usulen ve esasen tekrardan gözden geçirilip, Sayin Cumhurbaskanimiz ve yüce Meclis tarafindan konu degerlendirilmeli, yeniden imzalanmasi yoluna gidilmelidir. Rahatsizlik duyulan maddeler varsa yorum serhi koyup Türkiye’nin duydugu sikinti, o maddeleri nasil anlamasi gerektigi beyani yapilabilir. Böylece hem iç hem de dis kamuoyuna siddetle mücadelede çok kararli bir mesaj vermis oluruz kanaatindeyim” ifadelerini kullandi.

Televizyonlardaki dizilerde yer alan ayrimci dilden kurtulmak gerektigini de söyleyen Feyzioglu, kadin-erkek esitliginin temel alinmasi gerektigini ifade etti.

Feyzioglu, ilk siddet fiilinden itibaren sistemin müdahale etmesi gerektigine isaret ederek, “Bakanliklar ve uygulamacilar arasinda siddeti küçümseyen sistem yerine geregini yapan, karsiligi veren, siddetin bir daha olmamasi için tedbirler alan bir sistem kurmaliyiz. O anda kol kanat gerecek bir yapiya ihtiyaç var” dedi.

Kaynak: İHA