Hastasinin Biçakli Saldirisina Ugrayan Doktor Ertan Iskender Açiklamasi 'Sevgi Ve Destek Mesajlari Beni Ayakta Tuttu'

'Sosyal medyadan daha önce tanimayan çok sayida kisi bana ulasti. Mesaj atan, telefonla ulasan, ziyaretime gelen eski hastalarim oldu. Tanimadigim insanlardan çiçekler aldim. Yasadigim olay ne kadar zor olsa da bu kadar insanin bana ulasmasi, sevgi göstermesi beni çok mutlu etti, ayakta tuttu. Bu meslege devam edecek olursam onlar için devam edecegim' 'Ailemle daha önce hiç geçiremedigim kadar çok zaman geçiriyorum. Bu da kendimi iyi hissettiriyor. Çalisma arkadaslarim beni hiç yalniz birakmadi, onlara da çok tesekkür ediyorum' 'Saldirganin en agir cezayi almasi için avukatlarimiz araciligiyla ugrasacagiz. Bu konunun takipçisi sadece ben degil tüm saglik camiasi olacak' 'Agir cezalar baskalarinin böyle bir seye cesaret edememesi açisindan önemli ve caydirici. Fakat bu tip olaylar sadece cezayla degil önlemle son bulabilir'

BURCU ÇALIK - AYBÜKE INAL KAMACI - Hastasinin biçakli saldirisina ugrayan Ankara Egitim ve Arastirma Hastanesi'nde görevli ortopedi ve travmatoloji asistan doktoru Ertan Iskender, yasadigi olay sonrasi hem sosyal medyada tanimadigi kisilerden hem de eski hastalarindan çok sayida destek ve sevgi mesaji aldigini belirterek, "Bu meslege devam edecek olursam onlar için devam edecegim." dedi.

27 Mayis'ta hastasi Bayram N'nin biçakli saldirisi sonucu yaralanan ve ameliyata alinan Iskender, bir hafta süren tedavisinin ardindan taburcu oldu.

Esi Ilaf, 3 yasindaki oglu Mert ve yakinlarinin destegiyle yasadigi zor günleri atlatmaya çalisan 30 yasindaki Iskender, evinde AA muhabirinin sorularini yanitladi.

Tedavi süreci hakkinda bilgi veren Iskender, öncelikle parmagindaki kesiklere odaklanildigini, plastik cerrahi hocalarinin müdahalesiyle yaklasik 4,5-5 saat süren basarili bir ameliyat geçirdigini belirtti. Sonrasinda uyluk kemiginde ciddi bir agri ve uyusukluk oldugunu, bunun sebebini arastirirken bel bölgesinde sinire yakin bir atar damarin kanadiginin saptandigini aktaran Iskender, kanamaya anjiyo ile müdahale edildigini anlatti.

Agrilarinin yavas yavas azaldigini fakat uyluk kemigindeki uyusuklugun hala devam ettigini aktaran Iskender, "Uyusukluk ne zaman geçer su an için belli degil. Uzun da sürebilir eger ki direkt sinir hasari varsa hiç geçmeme ihtimali de var." diye konustu.

Su anda fizik tedavi ve fizyoterapiye devam ettigini, elinde kalici bir hasar olmamasi için ciddi sekilde çalistigini belirten Iskender, bir komplikasyon yasanmazsa 2-3 ay içinde toparlanmasinin beklendigini kaydetti.

- "'Bundan sonra ne olacak?' gibi sorular beni yipratiyor"

Doktor Ertan Iskender, su anda evinde esi ve ogluyla zaman geçirmekten mutluluk duydugunu, yasadigi talihsiz olayi düsünmemeye çalistigini söyledi.

"Gelecekle ilgili 'Ne yapacagim?', 'Bundan sonra ne olacak?' gibi sorular beni yipratiyor. Çünkü gerçekten ne yapacagimi bilmiyorum. Çok dinamik sekilde fikirlerim, düsüncelerim degisiyor. Saatim saatime benzemiyor diyebilirim." sözleriyle hislerini aktaran Iskender, olayi daha az düsünmeye çalisarak, bu kaygilardan kurtulmaya çalistigini vurguladi.

- "Bu tip olaylar, sadece cezayla degil önlemle son bulabilir"

Meslegini sevdigini, ancak yasanan siddet olaylari ve ailesine yeterince vakit ayiramama gibi endiselerinden dolayi devam edip etmeme konusunda kararsiz kaldigini dile getiren Iskender, saglik çalisanlarinin siddete maruz kalmamasi için daha fazla önlem alinmasi gerektigine dikkati çekti.

Iskender, saglik kuruluslarina giris çikislarin daha siki denetlenmesi ve geçmiste siddet uygulamis veya sabika kaydi olan kisilerle ilgili bir uyari sistemi olusturulmasi gibi çesitli önlemler alinmasini istedi.

Kendisine saldiran kisinin aslinda tedavisinin tamamlandigini ve o gün aslinda poliklinik muayenesinde olmadigini dile getiren Iskender, sadece onunla iyi iletisim kurabildigi ve yardimci olmak için görüstügünü söyledi.

Iskender, söyle devam etti:

"Saldirganin en agir cezayi almasi için avukatlarimiz araciligiyla ugrasacagiz. Bu konunun takipçisi sadece ben degil tüm saglik camiasi olacak. Agir cezalar baskalarinin böyle bir seye cesaret edememesi açisindan önemli ve caydirici. Fakat olay yasandiktan sonra bu olaya maruz kalan kisi sagligini kaybettiginde çok da anlami kalmayabilir. Örnegin, bu sahis beni felç biraksaydi ceza almasinin benim açimdan bir anlami olmazdi. Bunun telafisi olmazdi ki bunu yapmasina ramak kalmisti. Yani bu tip olaylar sadece cezayla degil önlemle son bulabilir."

- "Insanlarin bana ulasmasi, sevgi göstermesi beni ayakta tuttu"

Iskender, "Sosyal medyadan daha önce tanimayan çok sayida kisi bana ulasti. Mesaj atan, telefonla ulasan, ziyaretime gelen eski hastalarim oldu. Tanimadigim insanlardan çiçekler aldim. Yasadigim olay ne kadar zor olsa da bu kadar insanin bana ulasmasi, sevgi göstermesi beni çok mutlu etti, ayakta tuttu. Bu meslege devam edecek olursam onlar için devam edecegim." seklinde konustu.

Ailesinin hep yaninda oldugunu vurgulayan Iskender, "Ailemle daha önce hiç geçiremedigim kadar çok zaman geçiriyorum. Bu da kendimi iyi hissettiriyor. Çalisma arkadaslarim beni hiç yalniz birakmadi onlara da çok tesekkür ediyorum." dedi.
Kaynak: AA