Fethiye'de Dünya Çevre Günü'nde Deniz Temizligi Yapildi

Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasi ve Fethiye Deniz Ticaret Odasi isbirliginde Dünya Çevre Günü dolayisiyla Ölüdeniz lagününde deniz temizligi yapti.

Fethiye'de Dünya Çevre Günü'nde Deniz Temizligi Yapildi


Çevre ve deniz temizligine dikkat çekmek için gerçeklestirilen dalis etkinliginde; Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca, Fethiye Sahil Güvenlik Komutanligi ve gönüllü dalgiçlarla birlikte denizden atik topladi.

Fethiye Kaymakami Eyüp Firat’in da katildigi etkinlikler kapsaminda lagündeki iskeleden çikis yapildi. Lagün içerisinde yaklasik 20 dalgiç deniz temizligi gerçeklestirdi. Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca, dalgiç ekibiyle birlikte bölgenin en gözde yerlerinden Ölüdeniz lagününde dalis gerçeklestirdi. Otel iskelesinden lagünün farkli noktalarina dagilan dalgiçlar, denizin dibini tarayarak atik topladi. Cam sise, demir parçalari, metal kutu, cep telefonu, alkol siseleri gibi atiklarin denizden çikarildigi bir buçuk saat süren temizleme çalismalarini, Fethiye protokolü temsilcileri ve vatandaslar yakindan takip etti. Vatandaslar da deniz temizleme çalismasini, sosyal mesafe kuralina dikkat ederek ilgi ve merakla izledi. Kiyiya yakin bölgelerde pek çok atik çikarildi. Dalgiçlar tarafindan denizde Türk Bayragi ile üstünde ‘Mavi Yesil Fethiye, Doga Dostu Belediye’ yazan pankartlar açildi.

“Marmara denizindeki kirliligi görüyoruz”

Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca, “Geneline baktigimiz zaman denizimiz berrak ve temiz. Çogunlugu pet sise ve teneke kutu olmak üzere atik çikardik. Ancak ben onlarin rüzgarla savruldugunu düsünüyorum. Çevre Haftasi etkinlikleri kapsaminda farkindalik olusturmak için buradayiz. Görevimiz boyunca birçok etkinlige katilarak, ödüller kazandik. Bizler çocuklarimiza temiz bir doga birakmak adina kararli bir sekilde mücadelemize devam edecegiz. Bölgemizde çevreyi korumak adina ciddi anlamda altyapi çalismalari yapiyoruz. Dünyadaki yasayan canlilarin neslini sürdürmesi için çevreyi korumamiz gerekiyor. Maalesef Marmara Bölgesi’ndeki çevre katliamini görüyoruz. Bilim adamlarinin da ifade ettigi gibi önlem alinmazsa sadece doga degil, bütün canlilarin zarar verecektir. Hayatimizi devam ettirmek adina çevremizi korumaliyiz. Aktif sekilde rol oynayan çevrecilerimizi kutluyorum. Birlikte ortak projeler yürütecegiz. Duyarli tüm vatandaslarimiza tesekkür ederim” dedi.



Firat, “Vazifemiz, bu güzellikleri gelecegimize aktarmaktir”

Fethiye Kaymakami Eyüp Firat ise, “Fethiye’miz dünyanin gözdesidir. Idareci olarak en büyük vazifemiz bu güzellikleri çocuklarimiza aktarmaktir. Böyle bir organizasyonda bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA