El Emegi, Göz Nuru Eserler Görücüye Çikti.

Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar Halk Egitim Müdürlügünün ortaklasa düzenledigi meslek edindirme ve kültür-sanat kurslarina katilan kursiyerlerin eserlerinin sergilendigi yilsonu sergisi açildi.

El Emegi, Göz Nuru Eserler Görücüye Çikti.
Kaligrafi, minyatür, ev tekstil ürünleri, hasir örücülügü, taki yapimi ve tasarimi, tezhip, resim ve fotograf kursuna katilan kursiyerlerin eserlerinin görücüye çiktigi sergi ziyaretçiler tarafindan begeniyle gezildi. Akçaabat Folklor Ekibi de serginin açilisinda takdirle izlenen bir gösteri sundu.

Ortahisar Belediyesi ana hizmet binasi önünde düzenlenen serginin açilis etkinligine Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakami Tolga Togan, Ortahisar Ilçe Milli Egitim Müdürü Sükür Köse, usta ögreticiler, egitmenler, kursiyerler ile çok sayida vatandas katildi.



“Kurslar istihdama katki sagliyor”

Etkinligin açilis konusmasini yapan Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, pandemiye ragmen korunma tedbirlerine riayet edilerek açilan meslek edindirme ve kültür-sanat kurslarinin ciddi manada istihdama katki sagladigina vurgu yapti. Düzenlenen kurslarla gençlerin, bayanlarin ve ev hanimlarinin el becerilerinin daha nitelikli hale getirildigini kaydeden Baskan Genç, “Ortahisar Belediyemiz, Kaymakamligimiz, Halk Egitim Müdürlügümüz, Gençlik ve Spor Müdürlügümüz, ISKUR, Ortahisar Milli Egitim Müdürlügümüz ve Olgunlasma Enstitümüz ile beraber pandemi kosullarina ragmen kurslarimizi devam ettirdik. Yil içerisinde 1000’e yakin kursiyerimizle birlikte egitim faaliyetlerimizi, sanatsal faaliyetlerimizi sürdürdük. 15’e yakin kursla birlikte bu sezonu kapatmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bu birçok açidan önemli. Öncelikli olarak bu kurslarimizda üniversiteye hazirlanan ögrencilerimize katki sunmaya çalisirken, diger yandan da gençlerimizin sanatsal etkinliklerle bulusmasini sagladik. Bir diger yönüyle de özellikle hanimefendi kardeslerimizin bilhassa el sanatlari konusunda yaptiklari çalismalar önemli. Onlarin usta ögreticiler esliginde el becerilerini daha nitelikli hale getirmek hem de bireysel becerilerini artirmak, bir taraftan da istihdama katki saglamak, nitelikli isgücü olusturmak adina çok çok önemsedigimiz bir faaliyeti tamamladik. Bu konuda siz degerli valimizin himayesinde çok güzel çalismalara imza attik. Bugüne kadar desteklerinizden ötürü sizlere tesekkürlerimi arz ediyorum. Katki saglayan bütün arkadaslarimiza da ayri ayri tesekkür ediyorum. Hayirli, ugurlu olsun diyorum.” diye konustu.



“Kamu kurum ve kuruluslari ahenk içinde çalisiyor”

Ortahisar Kaymakami Tolga Togan ise konusmasinda kamu kurum ve kuruluslarinin birlikte hareket ederek bu tür etkinliklere imza atmasinin sehir için çok önemli olduguna dikkat çekerek söyle konustu:

“Yil boyunca pandemiye ragmen böyle bir serginin ortaya koyulmasi çok önemli. Halk Egitim Müdürlügümüz, Ortahisar Belediyemiz ve diger kamu kurumlarimiz çok güzel bir ahenk sergilediler. Bu kurslarimizin düzenlenmesinde emegi geçen bütün kursiyerlerimize, usta ögreticilerimize, Halk Egitim ve Milli Egitim Müdürlügümüze, katkisi olan belediyemize, tüm kamu kurum ve kuruluslarimiza tesekkürü borç biliyorum. Sergimizin vatandaslarimiza hayirli, ugurlu olmasini diliyorum.”

“Kadim geçmisimizi yansitiyor”

Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu ise, sergiyi Trabzon’un tarihi ve kültürel degerlerinin sanat eserlerine yansitildigi anlamli bir etkinlik olarak niteledi. Ortahisar Belediyesi ile Halk Egitim Müdürlügü’nün birlikte gurur verici çalismalara imza attigini belirten Ustaoglu, “Birkaç gündür sehrimizde çok güzel etkinliklere imza atiyoruz. Tarihin, kültürün ve medeniyetin besigi olan Trabzonumuzun bu kültürel degerlerinin yansitilmasi, tarihi degerlerin tuvallere yansitildigi, kumaslara ilmek ilmek islendigi bu tip halk egitim organizasyonlari çok anlamli oluyor. Burada geriye dönüp kadim geçmisimizle, ilimizin kültürel degerlerini görme firsatimiz oluyor. Bunlarin en güzel islendigi, el emegi, göz nuru eserleri de hep birlikte burada görüyoruz, paylasiyoruz. Ortahisar Halk Egitim müdürlügümüz ve belediyemiz bu anlamda gerçekten ilimizle gurur duyacagimiz çok güzel hizmetlere imza atiyor. Ben burada emegi geçen bütün arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Burada kadinlarimizin, genç kizlarimizin el emegi, göz nuru güzel eserleri sergileniyor. Pandemi sürecinde bunlar çok daha anlamli hale geldi. Emegi geçen herkese bir kez daha çok tesekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Etkinlikte kursiyer, ögretmen ve usta ögreticilere tesekkür plaketi takdim edildi.
Kaynak: İHA