CHP Lideri Kiliçdaroglu, KKTC Meclisindeki Partilerin Liderleri Ile Görüstü

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve beraberindeki heyet, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mecliste temsil edilen partilerin liderleri ile bir araya geldi.

CHP Lideri Kiliçdaroglu, KKTC Meclisindeki Partilerin Liderleri Ile Görüstü
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, KKTC’de temaslarini sürdürüyor. Kiliçdaroglu, beraberindeki heyetle birlikte KKTC meclisinde temsil edilen partilerin liderleri ile bir araya geldi. Kiliçdaroglu, Halkin Partisi (HP) Genel Baskani Kudret Özersay, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Baskani Cemal Özyigit, Yeniden Dogus Partisi (YDP) Genel Baskani Erhan Arikli, Demokrat Parti (DP) Genel Baskani Fikri Ataoglu ile ayri ayri görüsme gerçeklestirdi.

Kiliçdaroglu, ilk olarak Meclis Seref Salonunda HP ile yaptigi görüsmede, “Kibris’in çok sorunlari var biliyoruz. Bu sorunlarin çözümü bizim için de çok önemli sizler için de çok önemli. Kibris’in önemli bir siyasi partisi olarak sorunlarin çözme konusunda ortaya koydugunuz iradeyi takdir ediyor ve destekliyoruz” dedi.



“Kibris’i yakindan izliyoruz”

“Kibris’ta demokrasi gelistikçe insanlar düsüncelerini özgürce ifade edecek” ifadelerini kullanan Kiliçdaroglu, “Kibris’in kendi demokrasinin olusmasi pek yok açidan yarar getirecektir. Bizler Kibris’i yakindan izliyoruz, Türkiye’deki diger partiler de yakindan izliyor ve var olan sorunlarin çözümü için bizler elimizden gelen katkiyi yapiyoruz zaten Kibris olayina milli bir dava olarak bakiyoruz” dedi.

Kiliçdaroglu, “Amacimiz Kibris Türkü’nün özgür bagimsiz huzur içinde yasayabilecekleri bir devlet bir toplum olmalari ve bu konuda uluslararasi taninirligi açisindan da sizin göstereceginiz çaba bizim de destegimizle belli bir noktaya gelebilir’’ ifadelerini kullandi.

“Biz KKTC’nin ayaklari üzerinde duran demokrasi gelismis insan haklarina saygili hukukun üstünlügünü kabul eden bir devlet olarak yükselmesini, büyümesini uluslararasi arenada sayginligi kazanmasina isteriz” diyen Kiliçdaroglu, “Eger bize bir görev düsüyorsa bu görevimiz KKTC’nin önündeki engeller konusunda ortak mücadele etmek ve o engelleri kaldirmaktir. Sayginligini ve devletin sayginligini korumaktir. Varsa bir sorun o sorunun giderilmesi konusunda ortak akilci projeler üretmektir’’ ifadelerini kullandi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz”

Özersay ise yaptigi açiklamada, “Halkin Partisi olarak burada meclis çatisi altinda Kibris türkü için son derece önemli olan yüreginde çok önemli bir yer barindiran Mustafa Kemal’in Partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“Ana muhalefet partisi olarak tabii ki az önce sizin söylediginiz gibi sadece iktidarin degil ayni zamanda muhalefet partileri mevcudiyeti demokrasi ve insan haklari açisindan son derece önemli” ifadelerini kullanan Özersay, “Bizlerde demokrasiyi hukukun üstünlügünü bir siyasi parti olarak Halkin Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi gibi agirlamaktan sizleri aramizda görmekten memnuniyet duyuyoruz’’ dedi.

Özyigit, “Bizim bütün mücadelemiz uluslararasi hukukun içine girmektir. Seffaf hesap verebilir kendi ayaklari üzerinde duran kendi kendini yöneten bir toplum olma mücadelesidir. Verdigimiz bu mücadele iki toplumlu iki bölgeli siyasal esitlige dayali federal çözümden geçtigini görüyoruz. Bu konuda düsüncelerimiz farkli olabilir ama bizim de bu kadar yillik birikimimiz ve tecrübemiz içinde yasadiklarimizdan gözlemledigimiz bu” dedi.

Kiliçdaroglu ve beraberindeki heyet, temaslarinin ardindan 18.30’da KKTC’den ayrildi.
Kaynak: İHA