Büyükdede Açiklamasi Eskisehir OSB, Yeni Yatirimlarla Daha Da Büyüyecek

Eskisehir OSB Müdürlügünü ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdede, Eskisehir’in çok önemli bir sanayi kenti oldugunu, son yillardaki hizli büyümeden ve yeni tahsislerden çok memnun olduklarini, Eskisehir OSB’deki gelismeleri yakindan takip ettiklerini aktardi.

Büyükdede Açiklamasi Eskisehir OSB, Yeni Yatirimlarla Daha Da Büyüyecek
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdede, Eskisehir OSB Müdürlügünü ziyaret etti. Eskisehir OSB Yönetim Kurulu Baskani Nadir Küpeli tarafindan karsilanan Büyükdede, bölge sanayisindeki son yatirimlar ve gelismeler hakkinda Küpeli’den bilgi aldi. Ziyarette Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Muhammet Taha Güven ve Eskisehir OSB Bölge Müdürü Erhan Tatar yer aldi.

Yeni yatirimlar hakkinda bilgi verdi

Baskan Küpeli, Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdede’yi Eskisehir OSB’de agirlamaktan onur duyduklarini ifade ederek, Imisehir’deki 1. Gelisme Bölgesinde yeni tahsisler ile yine bu bölgede toplam 450 bin metrekarelik alanda kurulan 120 firmanin yer alacagi 2. KOBI OSB hakkinda bilgiler verdi. Baskan Küpeli, Eskisehir OSB’de devam eden çalismalar ile yeni genisleme alanlarinda sürdürülen çalismalarin yani sira bölgeye yatirim yapmak isteyen yatirimcilar hakkinda Bakan Yardimcisi Büyükdede’ye bilgiler aktardi.

“Sanayicilerimizin talepleri hassasiyet ile ele aliniyor”

Baskan Küpeli, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile her zaman uyum içerisinde çalistiklarini belirterek, “Basta Sayin Bakanimiz Mustafa Varank olmak üzere Sayin Bakan Yardimcimiz Hasan Büyükdede ile her zaman sanayimizin ve sanayicilerimizin talep ve önerilerini hassasiyet ile ele almaktalar. Eskisehir OSB olarak kendileriyle uyum içerisinde çalismaktayiz” dedi.

Büyükdede: Eskisehir’e çok deger veriyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdede, Eskisehir’in önemli bir sanayi kenti oldugunu, Eskisehir OSB’deki gelismeleri yakindan takip ettiklerini aktardi. Büyükdede, Eskisehir OSB’nin Türkiye’nin en sorunsuz OSB’lerinin basinda yer aldigini aktararak, “Eskisehir’e çok deger veriyoruz. Eskisehir bizim için özel bir kent. Burada güçlü ve köklü bir sanayi altyapisi var. Eskisehir OSB’nin güçlü bir yönetim yapisi var. Buraya her geldigimde mutlu oluyorum. Eskisehir OSB en sorunsuz OSB’lerin basinda gelmekte. OSB yönetimimizle de zaten gayet verimli bir is birligi içinde çalisiyoruz” seklinde konustu.

“Bölgenin 50 milyon metrekare büyüklüge ulasmasi gerekiyor”

Büyükdede son olarak Türkiye’nin en büyük ikinci OSB’si olan Eskisehir OSB’ne yatirimcilarinin ilgisinin yogun oldugunu bildiklerini ifade ederek, “Eskisehir OSB halen 31,1 milyon metrekare büyüklügüyle Türkiye’nin en büyük ikinci OSB’si. Son dönemde Eskisehir’e, Eskisehir OSB’ne yatirimcilarin yogun ilgisi oldugunu biliyoruz. 1. Gelisme Bölgesi, 2. KOBI OSB’nin ardindan gelen taleplere hizlica yanit verebilmesi adina Eskisehir OSB’nin yeni rezerv alanlarina ihtiyaci var. Eskisehir OSB’nin 2030 ve 2050 hedeflerine baktigimiz zaman bölgenin 50 milyon metrekare büyüklügüne ulasmasi gerekmektedir. Biz bakanlik olarak bu konuda ne yapilmasi gerekiyorsa yapmaya haziriz” diye konustu.

Kaynak: İHA