Baskan Güler, Gölet Ve Su Aritma Tesisinde Incelemelerde Bulundu

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, kente insa edilen su aritma tesisinin, Ordu Su ve Kanalizasyon (OSKI) Genel Müdürlügünün kendi imkan ve tecrübesiyle 50 bin liraya yapildigini söyledi.



Baskan Güler, Kabatas ilçesine bagli Alanket Mahallesi'nde hayata geçirilen gölet ve su aritma tesisinde incelemelerde bulundu.

Çalismalar hakkinda OSKI Genel Müdürü Murat Us ve yetkililerden bilgi alan Güler, gazetecilere, göletin su tutma kapasitesinin 40 bin metreküpten 60 bin metreküpe çikarilacagini belirtti.

Bölgede yapilan aritma tesisine de deginen Güler, sunlari kaydetti:

"Alankent göletinde tutulan suyu vatandaslara temiz ve saglikli bir sekilde ulastirmayi bölgede insa ettigi su aritma tesisiyle saglayacagiz. Normal sartlarda 5 milyon liraya mal edilen aritma tesisini belediyemizin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (OSKI) ekipleri, kendi tasarimi ve uygulamalari ile yaklasik 50 bin liraya gerçeklestirdi. Bu anlamda OSKI ekipleri malzeme fiyatina basarili bir is ortaya çikardi. Arkadaslarimiz kendi tasarimlariyla tecrübelerini ortaya koydular. Bu tesiste suyu aritiyoruz ve 3 ayri yerden geçiriyoruz. Malzeme fiyatina bu tesisi kendi imkanlariyla yapan arkadaslarimizi tebrik ediyorum."

Güler, kuraklik ihtimaline karsi olusturulan göletlerin sayisinin artirilacagina isaret ederek, "Önümüzdeki kuraklik ihtimaline karsi imkanlarimizi sonuna kadar kullaniyoruz. Ekiplerimiz kendi projeleriyle, kendi imkanlariyla bu hazirliklari yapiyor." dedi.

Kaynak: AA