Annesini Öldürüp Cesedini Araziye Gömen Saniga Agirlastirilmis Müebbet Hapis Cezasi

Esenler'de annesini öldürdükten sonra cesedini bos bir araziye gömdügü gerekçesiyle yargilanan Batuhan Ünal, “üstsoyu kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet, arkadasi Furkan Salih Gürlek de “suç delillerini yok etme, gizleme veya degistirme” suçundan 2 yil 6 ay hapis cezasina çarptirildi.

Bakirköy 21. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Batuhan Ünal katildi.

Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati, taraflarin avukati ile maktul Melahat Isbir'in ailesi de durusmada hazir bulundu.

Sanik Batuhan Ünal, olay günü ögle saatlerinde evde annesini daha önce hiç görmedigi bir adamla gördügünü, akabinde evden hemen çiktigini ve 15 dakika boyunca kendisine gelmeye çalistigini anlatti.

Esyalarini toplayarak, babaannesinin yanina gitmeye karar verdigini anlatan sanik Ünal, "Eve girdigimde o sahis gitmisti. Annem de tek basina evde oturuyordu. Hiçbir sey söylemeden esyalarimi toplamak için içeri girdim. Annem, bana ve babama agir hakaretlerde bulundu. Ben de ona tepki verince bana bir tokat atti. O sirada annemi kendimden uzaklastirmak için ayakkabilikta elime ilk gelen cisimle ne oldugunu görmeden koluna bacagina saldirdim. Gözlerimi açtigimda ise annem kanlar içinde yerde yatiyordu. Böyle bir niyetim ve amacim yoktu. Bu yasima kadar anneme sesimi dahi yükseltmedim. Sonrasinda olanlar olayin korkusu ve panigiyle yaptigim seylerdir. Böyle bir durum oldugu için çok pismanim." seklinde konustu.

Dosyayi karara baglayan mahkeme heyeti, sanik Batuhan Ünal'i "üstsoyu kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirdi.

Sanigin eylemin gerçeklestirirken, vurdugu çekiç darbesi, olaydan sonra maktulün bulunmasini engellemek amaciyla gömmesi ve hareketlerinin gösterdigi kisilik özelliklerini dikkate alarak takdiri indirim maddelerini uygulamayan mahkeme, tutuksuz sanik Furkan Salih Gürlek'in de "suç delillerini yok etme, gizleme veya degistirme" suçundan 2,5 yil hapis cezasina çarptirilmasina karar verdi.

- Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Sultangazi'de define arayan iki kisinin topragin altinda battaniyeye sarili bir ceset bulduklari ve durumu polise bildirdikleri belirtilmisti.

Melahat Isbir'e ait oldugu belirlenen cesetle ilgili yapilan arastirmanin ardindan maktulün oglu Batuhan Ünal ile Furkan Salih Gürlek'in gözaltina alindigi belirtilen iddianamede, 19 Aralik 2019'da annesinin kafasina çekiçle vurarak öldüren sanigin, arkadasi Furkan Salih Gürlek ile 25 Aralik 2019'da cesedi bos bir araziye gömdügü ifade edilmisti.

Iddianamede, sanik Batuhan Ünal'in "tasarlayarak yakin akrabayi öldürmek" suçundan agirlastirilmis müebbet, sanik Furkan Salih Gürlek'in de "tasarlayarak yakin akrabayi öldürmeye yardim etme" suçundan 15 yildan 20 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi istenmisti.

Kaynak: AA