AFSÜ Palyatif Bakim Ve Rehabilitasyon Merkezi Ile Konukevi'nin Açilisi Gerçeklestirildi

Hayirsever Halaç ailesi ve Birlik Vakfi'nca, Afyonkarahisar Ticaret Borsasi tarafindan hibe edilen arsaya yaptirilan Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Palyatif Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Konukevi'nin açilisi yapildi.

Vali Gökmen Çiçek, AFSÜ yerleskesindeki törende yaptigi konusmada, merkezi sehre kazandirdiklari için Halaç ailesine tesekkür etti.

Halaç ailesinin kendisine "Afyonkarahisar'da her yil bir yatirim yapacaklarini" söylediklerini dile getiren Çiçek, sunlari kaydetti:

"Bir yil bile olmadan yatirimlar biter oldu. Ben Halaç ailesine iyi ki Afyonkarahisarlisiniz diyorum. Sizlerin bizden istegi, memleketiniz Emirdag'a sahip çikmamiz. Insallah Emirdag’a sahip çikacagiz. Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi her geçen yil Türkiye’de hatiri sayilir bir yere gelmekte. Bu yatirimin hem üniversitemize hem sehrimize hem de saglik camiasina hayirli ugurlu olmasini diliyorum."

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroglu ise Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesini Türkiye’nin en gözde üniversitesi yapmak için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a söz verdiklerini, çok kisa sürede elde edilen basariyla bu sözü tuttuklarini kaydetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Engelli ve Yasli Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç da son 20 yilda özellikle saglikta ve sosyal hizmetlerde dönüsüm programlariyla birçok basarili çalismanin vatandaslarin hizmetine sunuldugunu ifade etti.

Özellikle sagliga erisim konusunda önemli adimlar attiklarini vurgulayan Koç, söyle konustu:

"Daha önce sagliga, ilaca ve hekime ulasma konusunda, hastane hizmetlerine, nitelikli hizmetlere erismek açisindan birçok sorunlar yasiyorduk. Belki birçok vatandasimiz kendi ilinde hizmet alamadigi için baska illere gidiyordu ama öyle bir noktaya geldik ki bugün artik ülkemize birçok ülkenin lideri ameliyat için geliyor. Ülkemiz nitelikli hizmet noktasinda baktigimizda bölgesinde lider olan ülke konumuna geldi ve birçok saglik hizmetini ihraç eder hale geldik."

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumus da açilisi gerçeklestirilen Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi Ömer-Zilif Halaç Palyatif Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Konukevi’nin 60 oda ve 76 yatak kapasiteli oldugunu aktardi.

Halaç ailesi adina konusan Fazli Halaç da ellerinden geldigince memleketleri olan Afyonkarahisar’a hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA