Kırşehir Esnafından Tam Kapanma Sürecinde Destek Talebi

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak tam kapanma sürecinde esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, tam kapanma kararının küçük esnafı olumsuz etkileyeceğini, bu nedenle gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı tüm kararları desteklediklerini ancak esnafın zor durumda olduğunu aktaran Öztürk, esnafla ilgili kararlarda kurumlarla fikir alışverişinde bulunulması gerektiğini kaydetti.

Esnafın bayramı ümitle beklediği anda bu şekilde bir karar alındığına işaret eden Öztürk, "Bayram için ümitle bekleyen esnafımız bayram öncesinde uzun süreli kapanmadan olumsuz etkilenecek. Bu uygulama ramazan başında yapılsaydı esnafımız da bayram alışverişleriyle rahatlardı. Bizim önerimiz bir hafta aralıklarla kısıtlamalar getirilmesidir. Bir hafta sürecek kısıtlamanın ardından bir hafta normalleşme ile hem esnaf para kazanabilir hem de salgının seyri düşebilir." ifadelerini kullandı.

Kısıtlamada esnafa destek sağlanması gerektiğine dikkati çeken Öztürk, şunları aktardı:

"Eğer kısıtlama getirildiyse esnafa destek de sağlanmalıdır. En azından esnafın günlük zararının karşılanması gerekir. Esnafın ayakta durması lazım. Kısıtlama boyunca tüm iş yerleri kapalı olacak ancak ‘3 harfli’ zincir marketler açık olacak. Tüm sektörden ürün satıyorlar. Diğer sektörler kapalı olunca vatandaşlar tüm ihtiyaçlarını bu marketlerden karşılayacak. Esnafa destek olunmak isteniyorsa bu büyük marketler kapalı kalsın, vatandaşlar ihtiyaçlarını bakkallardan karşılasın. Ya da bütün marketler de iş yerleri gibi kapalı kalsın kimse sokağa çıkmasın."

Kaynak: AA