Ukrayna, E-Kimlik Uygulamasını Yasallaştıran İlk Ülke Oldu
Ukrayna geliştirdiği "Diia" adlı uygulama ile 23 Ağustos’tan itibaren "e-Kimlik" uygulamasına geçerek vatandaşların kimlik taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıracak.

“Gurur duymamız gerekiyor”
Dünyada bir ilki gerçekleştiren Ukrayna’nın Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Dijital Dönüşüm Bakanı Mihail Fedeorov yaptığı açıklamada, "Kağıt evraklardan hiçbir farkı olmayan ve yasallık kazanan uygulama, 23 Ağustos’tan itibaren kullanıma açık hale gelecek. Bu hizmetten yararlanmak için akıllı telefon taşımak yeterli. Dünyada eşsiz bir şey yaptık. Bununla gurur duymamız gerekiyor" dedi.
Diia uygulaması ile kimliklerini telefonlarında taşıyacak olan Ukraynalılar, ülke içinde resmi ve şahsi tüm işlemlerini bu e-Kimlik üzerinden yapabilecek. Bu sayede vatandaşların nüfuz cüzdanı ve benzeri kimlikleri taşımasına gerek kalmayacak.
