Mardin Büyükşehir Belediyesi 600 Kilometrelik Asfalt Çalışması Yapacak

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın talimatları ile hizmet atağına geçen Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 600 kilometrelik asfalt çalışması gerçekleştirecek.

Mardin Büyükşehir Belediyesi 600 Kilometrelik Asfalt Çalışması Yapacak
Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda hizmet atağına geçen Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentte çevre düzenlemesi, altyapı, yeşil alan, yol, tarihi mekanların restorasyonu, istihdam, sosyal ve kente katma değer katan projelerle Mardin’in yaşanılabilir bir şehir olması için çok yönlü projelendirme ve yatırım çalışmalarına devam ediyor. Bu doğrultuda çalışmalarına yön veren Fen İşleri Daire Başkanlığı, şehirde asfaltlama atağı başlatıyor. Artuklu, Yeşilli, Savur, Ömerli, Derik, Mazıdağı, Kızıltepe, Nusaybin, Midyat ve Dargeçit ilçelerinde kırsal mahalle ile şehir merkezlerinde sıcak asfalt ve sathi kaplama için 3 ayrı ihale yapıldı. 100 milyon lira değerinde 600 kilometrelik yaklaşık yüzde 80’i sathi kaplama, yüzde 20’si ise sıcak asfalt olacak yol çalışmaları mayıs ayının başında Mardin genelinde başlatılacak. Yol onarım ve yama çalışmaları ise Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığının öz kaynakları ile yapılacak. Bu kapsamda, Artuklu, Kızıltepe’nin bir kısmı, Yeşilli, Savur ve Ömerli ilçelerine 250 kilometrelik yol çalışması. Derik, Mazıdağı ve Kızıltepe’nin bir bölümü 170 kilometrelik yol çalışması, Dargeçit, Midyat ve Nusaybin ilçelerine ise 180 kilometrelik yol çalışması yapılacak.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Mardin’de yollarda yaşanan sıkıntıları bildiklerini bunu çözmek için yaklaşık 600 kilometrelik asfalt çalışması yapacaklarını kaydetti.

Vali Demirtaş, "İlçelerimiz ve kırsal mahallelerimizle birlikte Mardin geneline yayılacak şekilde asfaltlama çalışması yapacağız. Gerekli projeleri, ihaleleri yaptık ve hedeflerimizi belirledik. Asfaltlama sezonu ile birlikte 3 koldan şehir genelinde çalışmalarımız başlayacak. Mardin tarihinde en fazla yolun asfaltlandığı dönemi gerçekleştireceğiz. Hedefimiz bu yönde. Uzun vadede ise Mardin’imizde yolu bir sorun olmaktan çıkaracağız" dedi.

Kaynak: İHA