Adana Valiliğinden 'Drenaj Kanalı Kenarında Tek Tırnaklı Hayvan Kemikleri Bulunmasına' Dair Açıklama Açıklaması

'Bahse konu haberler üzerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ve belediye zabıta ekiplerince alanda denetim yapılmış, kanal kenarındaki kalıntılardan; ölen sığır, koyun, keçi, köpek, at, eşek gibi tüm hayvan ve hayvansal atıkların sürekli olarak atıldığı bir yer olduğu anlaşılmıştır' 'Tek tırnaklı hayvan hareketleri kontrol ve denetimleri devamlı yapılmakta olup, gıda işletmelerinde tek tırnaklı hayvan eti ve geni aranması amacı ile numuneler sürekli olarak alınmaktadır. Yakın zamanda insan sağlığını tehdit edici herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmamıştır'

Adana Valiliği, kanal kenarında tek tırnaklı hayvan kemiklerinin bulunmasına ilişkin, bölgede İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile zabıta ekiplerinin inceleme yaptığını ve alanın; ölen sığır, koyun, keçi, köpek, at, eşek gibi hayvanların atıklarının atıldığı bir yer olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı haber siteleri ve sosyal medyada Yüreğir Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan drenaj kanalı kenarında yüzlerce tek tırnaklı hayvan kemiği bulunduğuna dair haberler yer aldığı hatırlatıldı.

Bahse konu haberler üzerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ve belediye zabıta ekiplerince alanda denetim yapıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kanal kenarındaki kalıntılardan; (alanın) ölen sığır, koyun, keçi, köpek, at, eşek gibi tüm hayvan ve hayvansal atıkların sürekli olarak atıldığı bir yer olduğu anlaşılmıştır. Belediye zabıta ekipleri aracılığı ile hayvansal atıkların kaldırılması için Temizlik İşleri Müdürlüğüne bilgi verilmiş ve söz konusu alan belediye ekiplerince temizlenmeye başlanmıştır. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve emniyet güçleri iş birliğinde 7 gün 24 saat esasında canlı tek tırnaklı hayvan hareketleri kontrol ve denetimleri devamlı yapılmakta olup, gıda işletmelerinde tek tırnaklı hayvan eti ve geni aranması amacı ile numuneler sürekli olarak alınmaktadır. Yakın zamanda insan sağlığını tehdit edici herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmamıştır."

Kaynak: AA