Çankırı, Kastamonu Ve Çorum'da Kontrollü Normalleşme Sürecinde İşletmeler Hizmete Açıldı

Çankırı, Kastamonu ve Çorum'da kontrollü normalleşme süreciyle restoran, kafeterya, pastane, kıraathane ve çay bahçesi gibi mekanlar, yüzde 50 kapasiteyle hizmete başladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre, orta riskli kategoride yer alan Çankırı'da işletmeciler dükkanlarını açarak temizlik yapmaya başladı.

Kafe işletmecisi olan Alper Filiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun bir aranın ardından açıldıkları için mutluluk duyduklarını söyledi.

Kapalı kaldıkları sürede hem çalışanlarının hem de kendilerinin mağduriyet yaşadıklarını dile getiren Filiz, "İnşallah herkes tedbirlere uyarak hareket eder, tekrar kapanma durumu olmadan virüs bitmiş olur. Açıldığımız için mutluyuz." dedi.

- Kastamonu

Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre orta riskli iller arasında yer alan Kastamonu'da da yeni normalleşme süreci kapsamında kafe, restoran gibi işletmelerin açılmasıyla şehrin birçok noktasında hareketlilik yaşanıyor.

Sosyal mesafe kuralına dikkat edilen işletmelerde vatandaşların kurallara uyduğu gözlendi.

- Çorum

Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre her 100 binde 28,12 Kovid-19 hastasının bulunmasıyla orta riskli iller kategorisinde yer alan Çorum’da yeni normalleşme kapsamında kafe ve lokantalar müşteri kabul etmeye başladı.

Belli saatlerde yüzde 50 kapasiteyle hizmet verecek işletmeler, günün erken saatlerinden itibaren hazırlıklarına başladı.

Geçen yıl kasım ayından bu yana müşteri kabul edilememesi nedeniyle depolara kaldırılan masa ve sandalyeler, yeni normalleşme süreciyle tekrar işletmelerdeki yerini aldı.

İşletmelerinde yeniden müşteri ağırlamanın heyecanını yaşayan kafe ve lokanta sahipleri, belirlenen kurallara uyarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

Küresel bir zincir kahve markasının Çorum'da işletmeciliğini yapan Zeynep Yarımca, hizmet sektöründe yer alan kafeler için insanların vazgeçilmez unsur olduğunu söyledi.

Kısıtlama döneminde "gel-al" şeklinde hizmet verdiklerini anlatan Yarımca, "Bir süredir müşteri kabul edemesek de hizmetimize devam ettik fakat burada insanlarla birlikte olmak çok farklı bir duygu. Şimdi yeniden müşterilerimizin sesiyle buluşmak bizi çok mutlu ediyor." diye konuştu.

Yarımca, kurallara uyularak, tekrar kapanma yaşanmaksızın işletmelerin müşterileriyle birlikte olmaya devam etmesini temenni etti.

Lokanta işletmecisi Ekrem Toydemir ise yeniden müşterilerine kavuşmalarını sağladığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Sağlık Bakanlığının belirlediği kurallara göre müşteri kabul edeceklerine dikkati çeken Toydemir, "Paket ve 'gel-al' servis hizmeti verdik. Bugünden itibaren lokantamızı açtık. Çok mutluyuz, inşallah tekrar kapanma olmaz." diye konuştu.

Kaynak: AA