Kırşehir'de 'Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü' İmzalandı

Kırşehir Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) arasında "Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü" imzalandığı bildirildi.

KAEÜ'den yapılan açıklama göre, iş birliği protokolü için Kırşehir Valiliğinde tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali İbrahim Akın, KAEÜ ile AFAD İl Müdürlüğü arasındaki protokolün 2021 yılının Afet Eğitim Yılı ilan edilmesi nedeniyle yapıldığını belirtti.

Protokol kapsamında afetler hakkında kamuoyuna yönelik eğitici, aydınlatıcı ve bilgilendirici faaliyetlerin koordinasyonunun sağlanacağını belirten Vali Akın, şöyle devam etti:

"Protokol çerçevesinde afet farkındalığı, sivil savunma ve seferberlik hizmetleri gibi çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlenecektir. Eğitim ve tanıtma faaliyetleri kapsamında kullanılacak her türlü görsel, işitsel ve yazılı materyalin hazırlanması sağlanacak, afet riskini azaltma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitimler düzenlenecektir. Eğitime katılan akademisyenler bilgilerini öğrencilerine aktararak gençlerimiz arasında afet bilincinin oluşmasına katkı sağlayacaklardır. Protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Vatan Karakaya da protokol kapsamında AFAD tarafından kamuoyuna yapılacak olan eğitim ve farkındalık çalışmalarına bilimsel katı vereceklerini vurgulayarak, "AFAD tarafından yapılan faaliyetlerin yaygınlaştırılmasını ve AFAD gönüllüsü kazanımına yönelik öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin bilgilendirilmesini sağlayacağız. Bu sayede öğrencilerimize detaylı bilgilendirme yaparak onların farkındalığını artıracağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından iş birliği protokolü Vali Akın, KAEÜ Rektörü Karakaya ve Kırşehir AFAD İl Müdürü Metin Alpaslan tarafından imzalandı.

Kaynak: AA