Siyasi Partilerin Kapatılması, Siyasi Partilerin Sonlandırılması Gibi Bir Süreci Bırakmak Zorundayız'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz siyasi partilerin kapatılması, siyasi partilerin sonlandırılması gibi bir süreci bırakmak zorundayız" dedi.

"Demokrasiyi savunmak farklı bir şeydir" ifadesini kullanan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Demokrasiyi savunmak insan haklarını savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak özgürlüğü savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak can ve mal güvenliği sağlamak demektir. Demokrasiyi savunmak insana saygı duymak demektir. Demokrasiyi savunmak benim gibi düşünmeyen insanın düşüncesini özgürce söyleyebileceği bir rejimi savunmaktır. Demokrasiyi savunmak milli iradeyi savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir cümlesini savunmak demektir. Hakimiyet bila kaydü şart milletindir demektir” şeklinde konuştu.
Tek adam rejimine neden karşı olduklarını da aktaran Kılıçdaroğlu, “106 yıl önce Çanakkale Savaşını kazandık. Çanakkale’yi geçilmek kılanlar bedenlerini koydular. Savaş meydanlarında bedenlerini koydular. O bedenlerin içindeki ruh Çanakkale’yi geçilmez yaptı. 1918’de ne oldu? 3 yıl sonra Çanakkale’yi geçilmez yapanların iradesi yerle bir edildi. Bir kişi çıktı bir anlaşmayı imzaladı. O gemilerin tamamı Çanakkale’den bir kurşun atılmadan geldi Dolmabahçe Saraylarına demirledi. Neden biz tek adam rejimine karşı çıkıyoruz. İşte bunun için. Çanakkale’yi geçilmez kılanların iradesi bir kişini iradesi ile yok edildi ve o gemiler geldi Dolmabahçe’nin önünde demirledi. İstanbul, Osmanlı’nın Payitahtı işgal edildi” diye konuştu.
(Halil Dağ - Serdar Şahin/İHA)