AK Parti İl Başkanlığından CHP'li Alpu Belediyesine Tepki

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığınca, Alpu ilçesinde çalışmaları sürdürülen Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi (URAYSİM) projesi yürütmesinin durdurulması için dava açan CHP'li Alpu Belediyesine yönelik açıklama yapıldı.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, istihdam anlamında bölgeye büyük hareket getirecek URAYSİM projesinin engellenmesinin acı ve şehre yapılan bir kötülük olacağı belirtildi.

URAYSİM'in yaşama geçmesine az zaman kala, CHP'nin engel çıkartmaya devam ettiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir'den ilan ettiği Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi ülkemizin milli bir projesidir. URAYSİM, ülkemizin bu alanda yurt dışı bağımlılığına son verecek. Sadece Eskişehir için değil, Türkiye için de oldukça önemli bir proje. Çünkü, yalnızca Türkiye'de değil, bu coğrafyada böyle bir merkez yok. Yurt dışından da iş alacağız. 2023 hedeflerimize hızla ilerleyeceğiz. 2012 yılında onaylanan proje için artık sona gelindi. Proje ekonomik ve istihdam anlamında bölgemize de büyük hareketlilik getirecek. CHP ise başından bu yana projenin engellenmesi peşinde."

URAYSİM'in, Cumhurbaşkanlığı 11. Kalkınma Planına dahil edilerek Eskişehir'e kazandırıldığı anımsatılan açıklamada, şunları kaydedildi:

"URAYSİM ile raylı sistem araçlarıyla kritik bileşenlerinin yerli imkanlar ile üretilmesine yönelik yerli sanayinin imkanlarının geliştirilmesi, bu alanda milli bir markanın oluşturulması amaçlanıyor. Burada yabancı üretici için hizmet ihracatı da gerçekleştirilmesi planlanıyor. Böyle bir projede sona gelinmişken CHP'li Alpu Belediyesi projeyi engellemek adına dava açıp yürütmeyi durdurma talep ettiğini açıklamış. Bu tavır gerçekten acı. Bu muhalefet değil, şehre kötülük, milletimize kötülük. Muhalefet de hakkaniyetle olur. Her yolu deniyorlar. Fakat başaramayacaklar. Ülkemizin 2023 hedeflerinin bir parçası olan milli ve yerli Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi hayata geçecek. CHP istese de engelleyemeyecek. CHP ancak engel siyaseti ile anılacak."​​​​​​​

Kaynak: AA