Edirne'de Sinirda Yakalanan Yunanistan Uyruklu Iki Kisinin Yurt Disi Çikis Yasagi Kaldirildi

Edirne'de askeri yasak bölgede yakalanmalari sonrasi haklarinda yurt disi çikis yasagi karari verilen 2 Yunan vatandasinin, teminatla haklarindaki kisitlamanin kaldirilmasina karar verildi.

Yunanistan polisi E.E. ile yanindaki A.A'nin avukatlari tarafindan verilen yurt disi çikis yasagina iliskin itiraz dilekçesi, 1. Sulh Ceza Hakimligi tarafindan degerlendirildi.

Degerlendirme sonunda, sorusturma dosyasinin geldigi asama, Cumhuriyet Bassavciliginin mütalaasi ve süphelilerin Yunanistan'da ikamet ettikleri de dikkate alinarak E.E. ve A.A. hakkindaki yurt disi çikis yasaginin ayri ayri 25 bin lira güvence beledi yatirmak kaydiyla kalkmasina karar verildi.

- Olay

Yunanistan polisi E.E. ile A.A. güvenlik güçleri tarafindan sinir köylerinden Doyran ve Elçili arasindaki 1. derece askeri yasak bölgede bir otomobilde yakalanmisti.

Gözaltina alinan süpheliler jandarmadaki islemlerinin ardindan Edirne Adliyesi'ne getirilmisti. Savciliktaki ifadeleri sonrasi "askeri yasak bölge ihlali" suçlamasiyla nöbetçi hakimlige sevk edilen süpheliler, yurt disina çikis yasagi sartiyla saliverilmisti.

Kaynak: AA