Savunma Sanayi Baskani Demir Açiklamasi 'Savunma Sanayi Siyasete Alet Edilmesin'

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayi Baskani Ismail Demir, ASELSAN’in satilacagi iddialarina iliskin, "Lütfen savunma sanayi siyasete alet edilmesin. Biz yolumuza devam ediyoruz. Sirketlerimiz teknoloji alaninda savunma sanayi alaninda çalismalara devam ediyor” dedi.

SANTEK Dijital 2021 Sanayi ve Teknoloji Fuari ve Savunma Sanayii Kocaeli Bulusmasi, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Etkinlige Cumhurbaskanligi Savunma Sanayi Baskani Ismail Demir, Baskan Yardimcisi Harun Çelik, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükaki ve Kocaeli Sanayi Odasi Baskani Ayhan Zeytinoglu katildi.



“Türkiye’nin tüm imkanlarini kullanmak istiyoruz”

ASELSAN’in yabanci yatirimciya satilacagi yönündeki iddialara iliskin Savunma Sanayi Baskani Demir, “Türk Savunma ve Gelistirme Bakanligina ait ASELSAN halka açik bir sirket. Sirket hakkinda yapilacak bir spekülasyonun ciddi sonuçlari olur. Lütfen savunma sanayi siyasete alet edilmesin. Biz yolumuza devam ediyoruz. Sirketlerimiz teknoloji alaninda savunma sanayi alaninda çalismalara devam ediyor. Bu arada çesitli ortakliklar ve as sirketler kuruyorlar. Profesyonel bir sirketin çalismasi gerektigi gibi çalisiyorlar. Sanayi ve teknoloji yolculugumuzda Türkiye’nin tüm imkanlarini kullanmak istiyoruz. Genç bir sanayi altyapimizin savunma sanayi özelinde kabiliyetleri tespit etmek, beraber hedefe dogru yürümek durumundayiz. Bu, Türkiye’nin bir yolculugu, bir huruç harekati. Genç ölçüde bir tarama yapip sirketlerimizle beraber çalismak istiyoruz. Tüm yetkinliklerimizi ortaya koymaliyiz. Eger bunu yapabilirsek çok daha ileriye gidebilecegimizi düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Ülkenize ve kendinize güvenin”

Daha çok çalisilmasi gerektigini isaret eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Bir sanayi sehri olarak biliniyoruz. Fakat Kocaeli’yi digerlerinde ayiran en önemli özellik orta ve yüksek teknoloji kullanan ve ayni zamanda bu teknolojiyi üretebilen bir sehir olmasi. Sanayi ve teknoloji üzerinde daha fazla kafa yormamiz ve bu alanda daha fazla yatirim yapmamiz gerekiyor. Diger taraftan savunma sanayi ve saglik gibi konularda bize herhangi bir seyi bize vermediklerinde yerine bir sey koyamayacagimizi fark ettik. Ülkenin sagligini ve savunmasini baskasinin insafina birakamayiz. Stratejik alanlarda kendi teknolojimizi üretmemiz ve daha fazla çalisma yapmamiz gerekiyor ki Cumhurbaskanimiz önderliginde Türkiye bu boslugu doldurmak amaciyla büyük bir çalisma içerisine girmistir. Sadece kendimiz için degil, gönül cografyamiz için de bir umut olmaliyiz. Savunma sanayimizin gerçeklestirdigi hamleleri büyük bir hayranlik ve gururla izliyoruz. 2021 yilinin sonu itibariyle ihracat oranimiz yüzde 50 artmis olacak. Ülkenize ve kendinize güvenin, yatirim yapmaya devam edin” dedi.



“Kocaeli Türkiye’nin endüstriyel baskenti”

Ticaretin ve endüstrinin önemine deginen Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, “Kocaeli, tartismasiz Türkiye’nin endüstriyel baskenti. Kocaeli kendi konumunda büyük bir rekabet sagliyor. Yeni gelismeler dogrultusunda neler yapmamiz gerektigini degerlendiriyoruz. Bizim öncelikli isimiz süphesiz kolaylastirici ve destekleyici bir noktada kaliyor. Bu manada endüstrinin ihtiyaç duydugu alt ve üst yapiyi saglamak bizim için en önemli görev. Ulasim ve lojistik aglarinin dogru yapilandirilmasi, bu dogrultuda adimlarin önceden atilmasi ve bir problem çikmadan önce o adimi önceden görüp zamaninda adim atilmasi gerekiyor. Kocaeli’nin lojistiginin önemi açisindan uzunca bir süredir çalismalarimizi yürütüyoruz. Kentimize bir lojistik köy kurulmasini en hayati meselelerden biri olarak görüyoruz. Daha büyük bir fuar alani yapabilmek için havaalanimizin yaninda 320 dönümlük bir alani satin aldik. Milli Egitim ve valimiz ile yaptigimiz ortak proje kapsaminda okullarin tamamina robotik kodlama atölyeleri kurmak için çalismalar yürütüyoruz. Sanayinin ihtiyaç duydugu, nitelikli elemanin yetistirilmesi için ortak bir proje çalismasi gerçeklestirdik. Sanayide ihtiyaç duyulan nitelikli elemanin yetistirilmesi için biz elimizden geleni yapmaya haziriz. Tüm destekleri de saglamaya haziriz. Sizin de bu elemanlara is garantisi vermeniz halinde sizler için büyük bir kolaylik olacaktir” seklinde konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan basina kapali sekilde soru-cevap etkinligine geçildi. Ardindan Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde TEKOM Savunma ve Havacilik Sanayi A.S.’nin yeni fabrikasinin açilis töreni yapildi.
Kaynak: İHA