Kayak Keyfinin Erken Basladigi Palandöken'de Turizmciler Sezondan Umutlu

Geçen hafta yagan kar ve suni karlamayla sezona baslayan Palandöken'de, turizmcilerin yüzü kente gelmeye baslayan misafirlerle gülüyor Palandöken'deki bir otelin genel müdürü Ömer Akça: 'Çok sükür rezervasyonlar da iyi durumda. Bu yil geçmis yillara oranla daha fazla doluluk, daha fazla kayak misafiri agirlamak istiyoruz su an ki veriler de o yönde'

YUNUS HOCAOGLU - Kis turizminde Türkiye'nin parlayan yildizi olarak gösterilen Palandöken'de, turizmciler kayak sezonunun erken baslamasinin mutlulugunu yasiyor.

Geçen hafta yagan kar ve suni karlamayla sezona baslayan Palandöken'de, turizmcilerin yüzü kente gelmeye baslayan misafirlerle gülüyor.

Valiligin destekleri, Büyüksehir Belediyesi ve otel isletmecilerinin çalismalariyla yeni sezona 10 Aralik'ta resmen "merhaba" demeye hazirlanan kayak merkezi, sahip oldugu dogal güzellikleri ve kilometrelerce uzunluktaki pistleriyle kayakseverlere bu yil da unutulmaz tatil firsati sunuyor.

Agirlikli olarak yerli turiste ev sahipligi yapan Palandöken'de bu sezon özellikle Rusya, Ukrayna, Iran, Azerbaycan ve Avrupa ülkelerinden gelmesi beklenen misafirlerle sezonun yüzde 90 dolulukla tamamlanmasi amaçlaniyor.

- Tatilciler günesli havada kayagin keyfini çikariyor

Tatilciler, teknik altyapisi, bes yildizli otelleri, kar kalitesi ve essiz doga manzarasi imkani sunan merkezde, günesli havada kayak yapmanin keyfini çikariyor.

Palandöken'deki bir otelin genel müdürü Ömer Akça, AA muhabirine, kar yagmasi nedeniyle bu sene kayak sezonunu erken baslattiklarini söyledi.

Rezervasyonlarin iyi durumda oldugunu ifade eden Akça, söyle konustu:

"Her yil oldugu gibi bu yil da kayak sezonunu ilk açan Palandöken Kayak Merkezi oldu. Çok sükür rezervasyonlar da iyi durumda. Bu yil geçmis yillara oranla daha fazla doluluk, daha fazla kayak misafiri agirlamak istiyoruz su an ki veriler de o yönde. 17 Aralik'ta resmi açilisimizi yapacaktik ama kar erken yagip suni karlama ile biz pistlerimizi açtik ve misafirlerimiz de kayak yapmaya basladi. Su an ki doluluk yüzde 35-40'larda. Hafta sonu ile yüzde 60'lara gelecektir."

Kayaga gelenlerin büyük çogunlugunun yerli misafirlerden olustugunu dile getiren Akça, "Pandeminin etkisinde güvenlik önlemleri alarak ayni sekilde hizmet vermeye devam ediyoruz. Ulasimin kolayligi, kayak merkezinin kar garantisi vermesi ve egitimli personelle geçmiste yaptigimiz uluslararasi organizasyonlarla tecrübe kazanmis durumdayiz. Bu da bizi diger kayak merkezlerinden bir adim öne geçiriyor. Misafirlerimizin büyük bölümü Izmir, Istanbul ve Ankara'dan olusuyor." diye konustu.

- "Rezervasyonlardan çok iyi geri dönüsler aldik"

Kayak merkezindeki baska bir otelin genel müdürü Veli Tuzak ise erken rezervasyonlardan olumlu sonuçlar aldiklarini anlatti.

Resmi sezonun 10 Aralik itibariyla baslayacagini hatirlatan Tuzak, sunlari kaydetti:

"Eylül, ekim aylarinda basladigimiz erken rezervasyonlardan çok iyi geri dönüsler aldik. Su anda sezon ortalamamiz yüzde 40-45 civarlarini buldu ki bu bizim için çok sevindirici bir durum. Daha öncesinde aralik ayi itibariyle yogunlasip sezon rezervasyonlarini aliyorduk. Pandemi olmasina ragmen su an ki erken rezervasyonlarimiz çok iyi durumda. Sezonun geneline baktigimiz zamanda etkinliklerimiz, gruplarimiz ve yapacagimiz festivallerle Palandöken'deki tüm tesislerin sezonu yüzde 85-90 oraninda kapatacagina inaniyoruz."

Istanbul'dan kayak yapmak için Palandöken'e gelen Bade Sevcan Yazar da Palandöken'e ilk defa geldigini, pistleri ve kayak merkezini çok begendigini belirtti.
Kaynak: AA