Firat Kalkani Bölgesinde 762 Üniversite Ögrencisi Mezuniyet Sevinci Yasadi

Suriye'nin kuzeyinde Firat Kalkani Harekati bölgesinde yer alan Azez ilçesindeki Halep Üniversitesinde egitimlerini basariyla tamamlayan 762 ögrenci, düzenlenen mezuniyet töreninde diplomalarini aldi.

Ülkenin kuzeyinde askeri muhaliflerin kontrolündeki Azez'de egitim hizmeti veren Kurtarilmis Bölgelerdeki Halep Üniversitesinden tip, mühendislik, siyasal, iletisim ve fen fakültelerinden 762 ögrenci mezun oldu.

Üniversitedeki 16 fakülte ve enstitüden 120 tip ve 65 mühendislik ögrencisi dahil toplamda 762 ögrenci mezuniyet sevincini yasadi.

Ilçe merkezindeki üniversitede gerçeklestirilen törene, Suriye'nin askeri ve siyasi muhalifleri, Geçici Hükümet, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçleri Koalisyonu (SMDK) Yunus Emre Enstitüsünden heyetler, akademisyenler, ögrenciler ve aileleri katildi.

Tip Fakültesi mezunu Musab Izzo AA muhabirine yaptigi açiklamada, 6 yillik ögrencilik sürecinin yorucu ve mesakkatli oldugunu söyledi.

Diplomasina kavusan diger üniversite arkadaslarini tebrik eden Doktor Izzo, mezuniyet töreninde yasadigi mutlu anlarin 6 yilin çilesine bedel oldugunu söyledi.

Halep Üniversitesi Ögrenci Birliginden Abdullah Cello, mezuniyet sevincini yasayan 762 ögrenciyi ödüllendirmek için bu törenin düzenlendigini belirtti.

Mezunlara is hayatlarinda basarilar dileyen Cello, katilan bütün konuklara tesekkür etti.

2015'te kurulan Kurtarilmis Bölgelerdeki Halep Üniversitesi, ülkenin kuzeyinde, muhaliflerin kurdugu Suriye Geçici Hükümetinin Egitim Bakanligi bünyesinde faaliyetlerini yürütüyor.

Kaynak: AA