Çikar Amaçli Suç Örgütü Üyesi 25 Kisi Tutuklandi

Istanbul merkezli 6 ilde geçtigimiz hafta çikar amaçli organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda yakalanan 29 süpheliden 25’i tutuklandi.

Istanbul Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, M.T. isimli süphelinin liderligini yaptigi çikar amaçli bir suç örgütünü tespit etmis, Istanbul merkez olmak üzere Diyarbakir, Adana, Sanliurfa, Ankara ve Izmir’de yapilan baskinlarda ilk etapta 26 süpheli yakalanmisti. Sorusturmanin devaminda 3 Aralik’ta Istanbul ve Malatya’da yapilan ikinci dalga operasyon ise suç örgütü üyesi 3 süpheli daha yakalanmisti.

Iki ruhsatsiz tabanca, 2 av tüfegi ve 10 kilogram bandrolsüz tütünün ele geçirildigi operasyonla ilgili yakalanan süphelilerin polisteki ifade islemleri dün tamamlandi. Zanlilardan biri savcilik talimatiyla emniyetten serbest birakilirken, geri kalan 28 süpheli adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çikarilan süphelilerin 3’ü hakkinda “Adli Kontrol Hükümleri“ uygulanarak saliverilirken, 25 ise tutuklanarak cezaevine konuldu. Öte yandan suç örgütü üyelerinin karistiklari iddia edilen bazi olaylar ise bir is yerinin güvenlik kamera görüntülerine de yansidi.
Kaynak: İHA