Kula'da Deri Sektörü Yeniden Canlandirilacak

Deri konfeksiyon sektöründe geçmisin önde gelen üretim merkezlerinden Manisa'nin Kula ilçesinde sektörün canlandirilmasi için çalisma baslatildi.



Ilçe Belediyesi ile Izmir'in Menemen ilçesinde tesisleri bulunan Agartioglu Deri firmasi arasinda ilçede üretim tesisi kurulmasi için protokol imzalandi.

Imza töreninde konusan Belediye Baskani Hüseyin Tosun, protokolle belediyenin tahsis ettigi alanda 400 kisinin istihdam edilecegi bir deri giyim fabrikasi kurulacagini açikladi.

Tosun, ilçede deri atölyelerinin azaldigini, sektörün durma noktasina geldigini belirterek, söyle konustu:

"Ilçemizde deri tekstili noktasinda yetismis ciddi is gücü bulunmaktadir. Bu is gücünün yeniden hayat bulmasi ve ekonomiye kazandirilmasi amaciyla 40 yil önce Kula'dan Izmir’e tasinan hemsehrilerimizin yeniden memleketlerine dönerek yatim gerçeklestirmeleri bizleri ziyadesiyle memnun ediyor.

Kula’ya yapilan her bir fabrika, sanayi tesisi gurur kaynagimiz. Bu protokol ile Kula’da yaklasik 400 kisi is sahibi olacak. Kula Belediyesi olarak bizlerden destek isteyen her yatirimciya elimizden gelen yardimi yapmaya gayret ediyoruz."

Firmanin Genel Müdürü Bekir Agartioglu da Avrupa ülkeleri basta olmak üzere Rusya, ABD, Çin ve Japonya’ya ihracat yaptiklarini, 40 yil sonra döndükleri memleketlerinde kuracaklari tesisteki üretimin ihraç pazarlarina yönlendirilecegini söyledi.

Kaynak: AA