Enerji Ve Tabii Kaynaklar Ile Gençlik Ve Spor Bakanliklarinin Bütçeleri Meclis Genel Kurulunda

DEVA Partisi Istanbul Milletvekili Mustafa Yeneroglu: 'Adaletsizliklerin son bulmasinin mücadelesini veriyoruz. Insan onurunu korumayi ve yüceltmeyi varlik sebebi olarak kabul eden özgürlükçü bir devlet anlayisini tesis edene kadar bu mücadelemizi sürdürmeliyiz'

DEVA Partisi Istanbul Milletvekili Mustafa Yeneroglu, "Adaletsizliklerin son bulmasinin mücadelesini veriyoruz. Insan onurunu korumayi ve yüceltmeyi varlik sebebi olarak kabul eden özgürlükçü bir devlet anlayisini tesis edene kadar bu mücadelemizi sürdürmeliyiz." dedi.

TBMM, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Gençlik ve Spor bakanliklarinin 2022 yili bütçelerinin TBMM Genel Kurulundaki görüsmelerinde sahsi adina söz alan Yeneroglu, bütçenin Genel Kurulda görüsülmeden kadük oldugunu savundu.

Parlamentoda hukuksuzlugun tamamen siradanlastigini iddia eden Yeneroglu, "Bugün birakin anayasal devlet olmayi, anayasali bir devlet olma iddiasinin dahi can çekistigi bir ülkeyiz." dedi.

Iktidarin kuvvetler ayriligini reddettigini öne süren Yeneroglu, söyle konustu:

"Cumhurbaskani, Anayasa'ya aykiri olarak tüm gücü elinde toplamis, 'devlet benim' anlayisi içinde hem yürütme hem yasama hem yargi konumunda. Anayasal bir devlette devletin gücü hukukla sinirlidir. Bizde ise iktidar Anayasa'yi ayak bagi olarak görmekte, yetkisiz ve sinirsiz güç kullanmaktadir. Devletlerin taahhütlerini yerine getirmeye zorlayan en temel aygit bagimsiz yargidir. Bizde iktidar yargiyi kendisine bizzat baglamistir. Herkesi tehdit eden baskici, otoriter bir anlayis ile kisilerin ceza yaptirimlari araciligi ile ezildigi, kurumlarin itibarsizlastirildigi, yargi kararlarinin uygulanmadigi bir dönemden geçiyoruz. Demokratik hukuk devletinden uzaklastikça millet olarak her gün daha fazla fakirlesiyoruz."

Yeneroglu'nun bu sözlerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

Yeneroglu, Türkiye'nin Dünya Hukukun Üstünlügü Endeksi'nde 128 ülke arasinda 117'nci siraya geriledigini söyleyerek, "Uluslararasi demokrasi endekslerinde en gerilere düstük, Benin, Gambiya, Haiti gibi üçüncü dünya ülkeleriyle ayni kategorideyiz." ifadesini kullandi.

Anayasa Mahkemesinin iktidar ve ortagi tarafindan devamli taciz edildigini ileri süren Yeneroglu, "Iktidar ortagi, hukuk devleti anlayisindan o kadar kopmus ki Anayasa Mahkemesinin kapatilmasini terörle mücadelenin geregi olarak tanimliyor. Tek amacimiz, tüm vatandaslarimizin insan onuruna yakisan bir hayat sürmesidir. Adaletsizliklerin son bulmasinin mücadelesini veriyoruz, insan onurunu korumayi ve yüceltmeyi varlik sebebi olarak kabul eden özgürlükçü bir devlet anlayisini tesis edene kadar bu mücadelemizi sürdürmeliyiz." diye konustu.

Kaynak: AA