GÜNCELLEME - Uludag'da Zirveye Dogru Yürüyüse Çikan 3 Kisi Mahsur Kaldi

Mahsur kalanlardan Ali Can'in agabeyi Fahrettin Can: 'Üsümeye baslamislar. Kardan bir magara yapmislar. En son 1 saat önce irtibat kurabildik' 'Ayagi sakatlanan benim kardesim. Ayagini burkmus. Ondan dolayi ilerleyememisler. Sise de yakalanmislar'MAHSUR KALANLARDAN BIRININ AGABEYININ KONUSMASI EKLENDI

Uludag'da doga yürüyüsü sirasinda mahsur kalan 3 amatör dagciya ulasilmasi için baslatilan çalisma sürüyor.

Bölgede, Jandarma Arama Kurtarmanin (JAK) yani sira Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügü ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AKUT Arama Kurtarma Dernegi, ANDA Arama Kurtarma, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) görevlilerinden olusan yaklasik 50 kisi operasyona katiliyor.

Arazi araci ATV'lerle çikan ekiplerin, mahsur kalan Ahmet Çakirer (36), Ali Can (48) ve Ömür Büyüköztürk'ün (49) telefonlarindan son sinyallerin alindigi mevkiye yaklasmaya çalistigi, firtina ve sis nedeniyle güçlükle hareket edebildikleri belirtildi.

Bu arada, mahsur kaldiklari bildirilen amatör dagcilarin, sosyal medya hesaplarindan en son Uludag'da gündüz saatlerinde olumsuz hava sartlarinda karli ve rüzgarli havada yürüyüs yaparken çekilmis bir video paylastiklari görüldü.

Oteller Bölgesi'nden zirve noktasina dogru yürüyüse çikan 3 amatör dagci, Küçük Zirve ile Büyük Zirve arasinda içlerinden birinin ayaginin burkulmasi nedeniyle yürüyemedigi için mahsur kalmis, telefonla jandarmaya ulasip yardim istemislerdi. Bunun üzerine telefon sinyallerinden bu kisilerin bulundugu yeri belirleyen ekipler, kurtarma operasyonu baslatmisti.

- "Iglo tarzinda bir magara yapmislar

Mahsur kalanlardan Ali Can'in agabeyi Fahrettin Can, gazetecilere, kardesinin ve beraberindeki iki kisinin amatör dagci oldugunu ve her hafta Uludag'a çiktiklarini söyledi.

Can, saglik durumlari hakkinda da bilgi aldiklarini ve su anda iyi olduklarini anlatarak, söyle konustu:

"Üsümeye baslamislar. Kardan bir magara yapmislar. En son 1 saat önce irtibat kurabildik. Jandarmaya konum atmislar. Ayagi sakatlanan benim kardesim. Ayagini burkmus. Ondan dolayi ilerleyememisler. Sise de yakalanmislar. Iglo tarzinda bir magara yapmislar. Bariniyorlar ve bekliyorlar. Telefonlari 1 saattir çekmiyor. Asiri firtina bizi engelliyor."

Ali Can'in arkadaslarindan Ahmet Eraslan da ellerinden ne geliyorsa yapmak için buraya geldiklerini dile getirdi.

Devletin bütün imkanlarini seferber ettigini gördüklerini belirten Eraslan, sunlari kaydetti:

"Insansiz Hava Araci çikarilacakti ama hava muhalefetinden dolayi olmuyor. Helikopter hazir ama firtinadan dolayi kalkamiyor. Ali sürekli ses kaydi atiyor. Yer tespiti var. En son uykusunun geldigini söyledi. Biz de uyumamasi gerektigini söyledik. Oraya giden kurtarma ekipleri de problem yasiyor. Çok zor sartlarda çalisiyorlar. Meteorolojiden bilgi alinmis. Sabah 09.00'da havanin açacagi söylendi. O saate kadar beklemekten baska yapacak bir sey yok. Dua ediyoruz."
Kaynak: AA