Türkiye, Kibris Rum Kesimindeki Larnaka Büyük Camisi'ne Yapilan Saldiriyi Siddetle Kinadi

Disisleri Bakanligi, Güney Kibris Rum Yönetimi'ndeki Larnaka Büyük Camisi'ne yapilan saldiriyi siddetle kinadi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, Islam karsitliginin son örneklerinden biri olan bu ve benzeri eylemlerin, sadece Müslümanlari hedef almadigi, ayni zamanda insanligin ortak degerlerini tehdit ettigi, bazi çevrelerin baris içinde bir arada yasama anlayisindan ne kadar uzak oldugunu gösterdigi vurgulandi.

Açiklamada "Güney Kibris Rum kesiminde bulunan Larnaka Büyük Camii’ne yönelik kundaklama saldirisini siddetli sekilde kiniyoruz." ifadeleri kullanildi.

KKTC Din Isleri Baskanligindan yapilan açiklamada, 2 Aralik aksami Larnaka Büyük Camisi'ne çirkin bir saldiri gerçeklestigi belirtilmisti.

Saldirida yaralanma veya can kaybinin olmadigi bildirilen açiklamada, Rum polisi tarafindan yürütülen sorusturma sonucunda yakalanan 1 kisinin tutuklandigi kaydedilmisti.

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, saldiriyi "Rum vandalizmi" seklinde tanimlayarak, su ifadeleri kullanmisti:

"Rum kesiminde Güney Kibris'ta bulunan tarihi, dini ve kültürel varliklarimiza yönelik saldirilar devam ederken, Rum yönetimi ile liderligine çagrim; bu tür irkçi ve fasist saldirilari organize edip desteklememesi, dini ve kutsal yerlerimize saygi göstermesi, saldirilari engellemesi ve sorumlulari bir an önce tutuklamasidir. Temennimiz ve beklentimiz bu yöndedir."

KKTC Disisleri Bakanligi da yaptigi açiklamada Güney Kibris Rum Yönetimi'nde bulunan Larnaka Büyük Camisi'ne yapilan kundaklamanin üzüntü verici oldugunu kaydederek, ibadethanelere yapilan saldirilara karsi caydirici adimlar atilmasi gerektigini vurgulamisti.

Kaynak: AA