F1 Suudi Arabistan Grand Prix'sini Hamilton Kazandi

Hamilton, liderlik mücadelesinde Verstappen ile arasindaki puan farkini sezonun bitimine bir yaris kala kapatti.

Formula 1 Dünya Sampiyonasi'nin 21. ayagi Suudi Arabistan Grand Prix'sinde, Mercedes takiminin Büyük Britanyali pilotu Lewis Hamilton birinci oldu.

Büyük bir heyecana sahne olan sezonun 21. mücadelesi, Cidde kentinde yer alan 6,1 kilometre uzunlugundaki Cidde Corniche Pisti'nde 50 tur üzerinden yapildi.

Yarisa ilk siradan baslayan Hamilton ile sampiyonluk mücadelesi verdigi Red Bull pilotu Max Verstappen arasindaki çekisme, yaris boyu devam etti. Mick Schumacher, Sergio Perez, Nikita Mazepin, George Russell ve Sebastian Vettel'in araçlarinin kaza yaptigi ve söz konusu pilotlarin diskalifiye oldugu yaris, bu nedenle birçok kez kirmizi bayrakla durduruldu.

Yeniden yapilan baslangiçlarda Hamilton ile Verstappen'in araçlari, birçok kez birbirini geçti. Bu anlarin birinde, Hollandali pilot, yaris sirasinda aracini pist disina tasiyarak Hamilton'i geçtigi gerekçesiyle 5 saniye cezasi aldi ve bu cezanin yardimiyla rakibini geride birakan Hamilton, rakibinden daha az hata yaparak yarisi ilk sirada tamamladi.

Suudi Arabistan'da ilk kez kazanan Büyük Britanyali pilot, 2:06:15.118'lik derecesiyle sezonun 8'inci, kariyerinin ise 103'üncü birinciligine ulasti. Verstappen, liderin 11.825 saniye arkasinda ikinci, Mercedes'in Fin sürücüsü Valtteri Bottas ise liderin 27.531 saniye ardinda üçüncü oldu.

En hizli tur puanini da hanesine yazdiran Hamilton, 369.5 puana ulasarak son yaris öncesi zirve yarisinda Verstappen ile arasindaki puan farkini kapatti.

Pilotlar ve takimlar klasmaninda sampiyonun belirlenecegi sezonun 22. ve son yarisi Abu Dabi Grand Prix'si, 12 Aralik'ta yapilacak.

Suudi Arabistan Grand Prix'sinin ardindan pilotlar ve takimlar klasmaninin ilk 5 sirasi söyle olustu:

- Pilotlar

1. Max Verstappen (Hollanda): 369,5 puan

2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 369,5 puan

3. Valtteri Bottas (Finlandiya): 218

4. Sergio Perez (Meksika): 190

5. Charles Leclerc (Monako): 158

- Takimlar

1. Mercedes 587,5

2. Red Bull: 559,5

3. Ferrari: 307,5

4. McLaren: 269

5. Alpine: 149
Kaynak: AA