Büyüksehir Kadin Meclisi Ata'nin Huzurunda

Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Kadin Meclisi, 5 Aralik 1934’te Türk kadinina seçme ve seçilme hakki taninmasinin 87. yildönümü ve 5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü dolayisiyla Atatürk Aniti’na çelenk birakarak sükranlarini sundu.

Büyüksehir Kadin Meclisi Ata'nin Huzurunda


Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Kadin Meclisi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Aralik 1934’te Türk kadinina seçme ve seçilme hakki vermesinin 87. yildönümü ve 5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü dolayisiyla Ata’nin huzuruna çelenk birakti. 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani’ndaki Atatürk Aniti önünde düzenlenen programa, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Baskani Ali Degirmenci, Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Bilsen Özen, Kadin Meclisi üyeleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve çok sayida kadin katildi.

Bir süre kadinlarla sohbet eden Baskan Osman Zolan, Türk kadinina seçme ve seçilme hakki taninmasinin 87. yildönümü ve 5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü’nü tebrik ederek, kadinlara her zaman pozitif ayrimcilik yaptiklarini, bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini vurguladi.

Kadin Meclisi Baskani Özen: "Bize en büyük hakki veriyor"

Saygi durusunda bulunulup Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda Kadin Meclisi Baskani Özen, Türkiye Cumhuriyeti’nin çok zor sartlar altinda kurulduguna dikkati çekerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadini için büyük bir sans oldugunu dile getirdi. Özen, "Cumhuriyetin kurulusundan itibaren Atatürk diyor ki, ‘Hizla devrimlere baslayacagiz.’ 1930 yilinda kadin ilk kez belediye meclisine seçilme ve muhtar olma hakkini kazaniyor. 1933 yilinda Aydin Çine’de ilk kadin muhtar Gül Esin Hanim muhtar olarak seçiliyor. Biz kadinlara, bosanma, miras, velayet hakki veriliyor. Biz bunlari hepsini o yillarda kazanmisiz. 5 Aralik 1934 Atamiz diyor ki; ‘Demokraside, siyasette, ekonomide her yer kadin olmali’ ve bize en büyük hakki veriyor. Artik biz de seçebiliyor, seçilebiliyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA