Meral Aksener'e Yönelttigi 'Basbakan' Sorusu Sonrasi Tartaklandi

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’e Amasya gezisinde soru yönelten bir vatandas yasanan arbede sonrasinda partililer tarafindan tartaklandi. O anlar kameralara yansidi.

Meral Aksener'e Yönelttigi 'Basbakan' Sorusu Sonrasi Tartaklandi


Yavuz Selim Meydani’nda halka seslenen Meral Aksener’i dinledikten sonra kendisine 15 Temmuz 2016’daki darbe girisimi öncesinde kullandigi "Basbakan olacagim" sözünü hatirlatip “Ben 6 ay sonra basbakan olacagim dediniz” ifadesini kullanan Yusuf Yanci, Aksener’den “6 ay demedim. Kardesim, yalan söylüyorsun” cevabini aldi. Sorusunu devam ettirmek isterken çevredeki partililerin önce sözlü tepkilerine sonrasinda da tartaklamasina maruz kalan evli ve 2 çocuk babasi Yanci, yasananlardan ve yalancilikla suçlanmasindan büyük üzüntü duydugunu söyledi.



Aksener’e “Siyasi kriz yokken niçin böyle söylediniz. Çünkü 6 ay sonra ola ola darbe girisimi oldu. Acaba siz darbecilerden basbakanlik görevinin tebligatini mi aldiniz?’ seklinde soru sormayi sürdürmek isterken sözünün tamamlamasina izin verilmedigini anlatan Yanci, iddialarinin kayitlarda mevcut oldugunu öne sürdü.
Kaynak: İHA