Kripto Paralardaki Düsüs Yüzde 20'Ye Yaklasti

En büyük kripto para birimlerinden Bitcoin'in fiyati 42 bin dolarin altini gördü.

Kripto para piyasalari hafta sonuna sert düsüsle girerken, Bitcoin'in fiyati 42 bin dolara kadar geriledi.

Küresel piyasalardaki makroeokonomik kaygilar ve kar satislarinin etkisiyle kripto para piyasasinda sert düsüsler görülüyor.

Dünyanin en popüler kripto para birimlerinden Bitcoin'in fiyati 42 bin dolar seviyelerinin altini gördü.

Binance verilerine göre, kasim basinda 69 bin dolari gören Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 17'nin üzerinde deger kaybederek 47 bin dolar seviyelerinden islem gördü.

Öne çikan bir diger kripto para birimlerinden Ethereum'un fiyati da ayni dakikalarda yüzde 15'in üzerinde düsüs göstererek 3 bin 900 dolar seviyelerine indi.

Bazi kripto para birimlerinde ise son 24 saatte yasanan kayiplar yüzde 20'yi asarken, kripto para veri platformu Coingecko verilerine göre, 11 bin 392 kripto para biriminin bulundugu piyasanin degeri yaklasik yüzde 15 düsüsle 2,34 trilyon dolara düstü. Piyasa degeri Bitcoin'in 69 bin dolar seviyelerine ulastigi geçen ay 3 trilyon dolari asmisti.

Coinglass verilerine göre ise yaklasik 1 milyar dolar degerinde kripto para likidite edildi.

Kripto para piyasasindaki sert düsüslerin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda omicron varyantina dair endiseler ile enflasyona dair kaygilarin oldugu bir ortamda para politikasina iliskin belirsizliklerin artmasinin ardindan geldigi dikkati çekti.

Bazi yatirimcilar ise kripto para piyasalarindaki bu düsüsü "alim firsati" olarak kullanirken, Bitcoin'in resmi para birimi olarak kabul edildigi El Salvador'da Devlet Baskani Nayib Bukele 48 bin 700 dolardan 150 Bitcoin daha aldigini duyurdu.

Kaynak: AA