Erzurum'da Altin Alma Bahanesiyle Gittigi Kuyumcuyu Silahla Yaraladi

Erzurum'da, altin alma bahanesiyle kuyumcuya giden bir kisi is yeri sahibini silahla yaraladi.

Tasmagazalari Kuyumcular Çarsisi'ndaki O.Ö'ya ait kuyumcuya, kimligi tespit edilemeyen bir kisi ögleden sonra altin ve bilezik almaya geldi.

"Parayi banka üzerinden gönderebilir miyim?" diye soran süpheli, istedigi altin ve bilezikleri ayirt ettirdikten sonra is yerine bir kaç kez çikip geri geldi.

Telefonla konusmasi gerektigini söyleyerek is yerinden çikan süpheli, saat 17.00 civarinda son kez is yerine elinde silahla girdi.

Ilk atista silahi tutukluluk yapan süpheli, o sirada üzerine gelen is yeri sahibi O.Ö'yü bacagindan yaralayarak olay yerinden kaçti.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayida polis ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi.

Ambulansla Atatürk Üniversitesi Yakutiye Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirilan O.Ö'nün saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Olay yerinde inceleme yapan ekipler, süpheliyi yakalamak için çalisma baslatti.

Is yeri çalisani Erdem Diler, gazetecilere, saat 14.00 civarinda bir kisinin altin ve bilezik almak için dükkana geldigini söyledi.

Almak istedigi altinin yaklasik 100 bin lira oldugunu anlatan Diler, olayi söyle anlatti:

"Parayi EFT yapabilecegini sorunca biz de tamam dedik. Birkaç kez gitti geldi ve paranin hesabina düsmedigini söyledi. Sonra bir daha geldi ve telefonunun sarjinin bittigini söyledi. Oturdu ve telefonunun sarjini hallettik. Tekrar disari çikti. Ben de kendisine 'Hava soguk, gel içeride konus' dedim. Kendisi de disari çikmam lazim dedi ve bir daha disari çikti. Geldiginde isim olmadi dedi. Ben de kendisine sarj için verdigim powerbanki geri verecegini düsündüm. Tam o anda silahi çekti ve bir el ates etti. Silah herhalde tutukluluk yapti, patlamadi. Is yeri sahibi Oguzhan bey üstüne atlayinca ikinci kez ates etti ve bacagindan vurdu. Sonra da korktu kaçti. Ben de pesinden kostum."

Diler, çarsida önceden polis noktasi oldugunu ve ekiplerin durdugunu anlatarak, "Altin fiyati su anda yüksek oldugu için çarsida sürekli hirsizlik olayi oluyor. Bu durumlarin yasanmamasi için bir an önce buraya polis noktasi koyulmasi lazim. Yetkililerden talebimiz buraya yeniden karakol yapilsin ya da cadde de polis dursun. Onlarin olmasi caydirici olur." diye konustu.

Kaynak: AA