Atlarini Karda Kosturan Atli Kizakçilar Çildir Gölü'nün Donmasini Bekliyor

Sezonu açmaya hazirlanan atli kizakçilardan Ertan Dasdemir: 'Kismen donan gölün üzerine çikarak yürüdük. Birkaç gün sonra buz kalinligi iyi olursa gölün üzerine atli kizaklari çikarmaya baslayacagiz. Yerli ve yabanci turistleri bekliyoruz'

GÜNAY NUH - CÜNEYT ÇELIK - Ardahan ve Kars'ta ahirlardan çikardiklari atlarini karda yaptirdiklari antrenmanla sezona hazirlayan atli kizakçilar, turistleri gezdirebilmek için Çildir Gölü'nün tamamen donmasini bekliyor.

Iki kent arasinda yer alan ve kisin yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çildir Gölü, bölgenin önemli turizm destinasyonu arasinda bulunuyor.

Yazin dogal güzellikleri, kisin da yüzeyinin donmasi nedeniyle atli kizak gezintisi ve Eskimo usulü balik avciliginin yapilabildigi göl, her mevsim turistlerin ilgisini çekiyor.

Çildir'in Kars tarafindaki kisminin simdiden donmasi üzerine kizakçilar da sezon hazirliklarina erken basladi.

Rengarenk süsledikleri atlarini kizak baglayip göl kenarinda beyaza bürünen arazilerde kosturan atli kizakçilar, sezonu açmak için buz kalinliginin yeterli seviyeye ulasmasini bekliyor.

- Turistleri göl kenarinda karda gezdiriyorlar

Bazi kizakçilar bölgeye gelen turistleri atli kizaga bindirip, göl kenarinda gezinti keyfi yasatiyor.

Ardahanli atli kizakçi Kurtulus Kiliç, AA muhabirine, kar yagisina sevindiklerini söyledi.

Atlari kosturmak ve kara alistirmak için disari çikardiklarini anlatan Kiliç, "Atin ayaginin kara alismasi lazim. Bundan sonra gölün donmasiyla birlikte biz de gölü görmeye gelenleri gezdirecegiz. Ama önceden atin ve kizagin alismasi lazim. Sezon baslamadan önce hazirligimi yapmak için buradayim." dedi.

Kars sinirlarinda atli kizakçilik yapan Ertan Dasdemir de gölün bir kisminin simdiden dondugunu ifade etti.

Göl kenarindaki karli arazide turistleri gezdirmeye basladiklarini dile getiren Dasdemir, "Gelen insanlar buralari, buz üstünde atlari merak ediyor. Kismen donan gölün üzerine çikarak yürüdük. Birkaç gün sonra buz kalinligi iyi olursa gölün üzerine atli kizaklari çikarmaya baslayacagiz. Yerli ve yabanci turistleri bekliyoruz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA