AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim Yörük Otagi'nda Gençlerle Bulustu Açiklamasi

'Bu yasanan sartlar sadece bizim içinde bulundugumuz sartlar degil. Bütün dünyada son iki yila yaklasan salgin dolayisiyla büyük zorluklar çekiliyor''Insallah hep beraber sizin enerjinizle bizim tecrübemiz birlesince önümüzde hiçbir sey duramaz'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Balikesir'in Sindirgi ilçesinde gençlerle bulusarak, "Insallah hep beraber sizin enerjinizle bizim tecrübemiz birlesince önümüzde hiçbir sey duramaz." dedi.

Yildirim, Sindirgi Belediyesince düzenlenen 18 derslikli Cumhuriyet Ortaokulu, 2. Bölge Jeotermal Isi Merkezi, Atatürk Stadyumu'nun açilis töreninin ardindan kurulan Yörük Otagi'nda gençlerle bir araya geldi.

Yildirim'in gençlere siyasi tecrübelerini ve anilarini da anlattigi programda down sendromlu Emirhan Sahbaz, sarki söyledi.

Bir gencin ekonomiye iliskin sorusu üzerine Yildirim, "Ne kadar yerli yani akil terini kullanarak ürün yaparsak disa bagimliligimiz o kadar azalir. Su andaki hedefimiz de disa bagimliligi azaltmak. Bunun için ne yaptik? Önce savunma sanayiinde yüzde 80 olan disa bagimlilik oranimizi yüzde 20'ye indirdik. Eskiden 100 liralik malin yüzde 80 lirasini disariya veriyorduk, oradan aliyorduk." diye konustu.

Türkiye'nin su anda disa bagimliliginin azaldigini dile getiren Yildirim, sunlari kaydetti:

"Yani dis kaynakli baskalarinin ürettigi ürünleri alirsaniz, onlara bagimli hale geliyorsunuz ama bu bagimliligimizi azaltmak için su anda mücadele ediyoruz. Bunu basardigimizda artik her seyin kontrolü bizim elimize geçmis olacak ve bu dalgalanmalari da hemen hemen hiç yasamayacagiz. Bu yüzden ihracat, istihdam, üretim diyoruz. Cari açigimizi kapattigimizda dalgalanmalar daha az olacak. Bu yasanan sartlar sadece bizim içinde bulundugumuz sartlar degil. Bütün dünyada son iki yila yaklasan salgin dolayisiyla büyük zorluklar çekiliyor. Her ülkede buna benzer sorunlar var. Bunlarin üstesinden de gelecegiz. Insallah hep beraber sizin enerjinizle bizim tecrübemiz birlesince önümüzde hiçbir sey duramaz."

Yildirim, programin sonunda gençlerle hatira fotografi çektirdi.

Programa AK Parti Balikesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Yavuz Subasi, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz ile Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas da katildi.
Kaynak: AA