Rize'de Kizinin Ölümüne Neden Oldugu Öne Sürülen Annenin Yargilamasi Sürüyor

Rize'de 4 yasindaki kizini bir apartmanin 6. katindan atarak ölümüne neden oldugu iddia edilen Emine Havuz'un yargilanmasina devam edildi.

Rize Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya, 12 Kasim 2019'da merkez Camiönü Mahallesi Menderes Bulvari'ndaki apartmanin 6. katindan 4 yasindaki kizi Fatma Nur'u atarak ölümüne neden oldugu iddiasiyla tutuklanan Emine Havuz, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

Hakkinda "Altsoya karsi, çocuga ya da beden veya ruh bakimindan kendisini savunamayacak durumda bulunan kisiye karsi kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açilan Havuz, savunmasinda, suçlamayi reddetti. Havuz, su ifadeleri kullandi:

"Ben atmadim. Fatma Nur'un babasi A.Y'dir. Olay günü A.Y. bizim eve gelmisti. Bana çocugu atmak için bizim eve geldigini söyledi. Daha sonra kucagimdan çocugu aldi ve camdan asagiya atti. A.Y. benim apartmanda oturuyor. Korktugum için bugüne kadar söyleyemedim. A.Y. beni seviyordu, bizim eve gelir giderdi. Onun tutuklanmasini istiyorum. Çocuk kendiliginden asagiya düsmedi. Onu A.Y. atti. Ilk çocugum kendi camdan asagiya düserek öldü."

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina, akil ve ruh sagliginin yerinde olup olmadiginin tespiti için Adli Tip Kurumu'ndan talep edilen raporun beklenmesine, A.Y'nin zorla getirme emri ile bir sonraki celseye celbine karar vererek durusmayi erteledi.

Kaynak: AA