Öğretmenlik Meslek Kanunu Nedir? Öğretmenlik Meslek Kanunu Ne Zaman Çıkacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmenlik meslek kanunu hakkında yaptığı açıklamalar sonrası birçok kişi konu hakkında detaylı araştırmalara başladı. Özellikle öğretmenlik meslek kanunu nedir sorusu aratılanlar arasında yer aldı. Peki, öğretmenlik meslek kanunu nedir? Öğretmenlik meslek kanunu ne zaman çıkacak? Öğretmenlik meslek kanunu içeriği nedir? İşte detaylar...

Öğretmenlik Meslek Kanunu Nedir? Öğretmenlik Meslek Kanunu Ne Zaman Çıkacak?
Öğretmenlik meslek kanunu hakkında birçok haberin çıkmasının ardından birçok kişi konu hakkında detayları merak etti. En sık aratılanlar arasında ise öğretmenlik meslek kanunu nedir ve öğretmenlik meslek kanunu ne zaman çıkacak soruları yer aldı. Öğretmenlik meslek kanunu için gerekli teklifi meclise sunulmasının ardından Recep Tayyip Erdoğan bu kanunun yakın zamanda yürürlüğe gireceğini açıkladı. Öğretmenler tarafından oldukça merak edilen bu kanun hakkında birçok detay verilen haberin ardından aratılmaya başlandı. Konuyla ilgili Recep Tayyip Erdoğan tarafından Buradan tüm öğretmenlerimize bir müjde vermek istiyorum. Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifimiz TBMM'ye sunuldu. Öğretmenlerimizin hak ettiği birçok yeniliği içeren bu yasal düzenleme inşallah en kısa sürede yürürlüğe girecektir. Hayırlı uğurlu olsun' açıklamasının yapılmasıyla araştırmalar başladı. Öğretmenlik meslek kanunu nedir ve öğretmenlik meslek kanunu ne zaman çıkacak sorularına cevap almak için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Nedir?

 

Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrası merak edildi. Özellikle en araştırılan sorular arasında öğretmenlik meslek kanunu nedir sorusu yer aldı. Öğretmen ve okul yöneticilerinin atanmaları, çalışma şartları, özlük hakları hakkında değişimlere gidileceği belirtildi. 20. Milli Eğitim Şurası'nda Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kanunun kısa sürede yürürlüğe gireceği açıklandı.


Öğretmenlik Meslek Kanunu Nedir? Öğretmenlik Meslek Kanunu Ne Zaman Çıkacak?

Öğretmenlik Meslek Kanunu Ne Zaman Çıkacak?


Öğretmenlik meslek kanunu hakkında sık aratılan bir diğer soru da öğretmenlik meslek kanunu ne zaman çıkacak oldu. Erdoğan tarafından duyurulan kanunun yakın zamanda yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise çıkacak kanun hakkında 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Şura sonrasında Meclis'e sunulacak olmasından büyük memnuniyet duyuyorum.” açıklamasında bulundu.



Öğretmenlik Meslek Kanunu Nedir? Öğretmenlik Meslek Kanunu Ne Zaman Çıkacak?

Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriği


Öğretmenlik Meslek Kanunu içeriği yöneticilerinin atanmaları, çalışma şartları, özlük hakları için getirilen bazı değişikliklerden oluşacak. Bu kapsamda Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 20. Milli Eğitim Şurası'nda yapılan açıklama birçok kişi tarafından merak edildi. İçeriğin detayları hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Öğretmenlerimizin özlük haklarını artırmayı, mali ve sosyal imkanlarını artırmayı, çalışma şartlarını iyileştirmeyi ihmal etmiyoruz. Bu doğrultuda son 19 yılda tarihi adımlar attık. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu kısa sürede meclisimizin takdirine sunacağız. Bu düzenleme sayesinde öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar. Öğretmenlerimiz mevcut haklarına ilaveten yeni mali, sosyal ve özlük hakları sağlayacaktır. Öğretmenliği kariyer mesleği olarak tanımlayarak adaylık, uzman öğretmenlik başöğretmenlik alanlarında hakları, görevleri, sorumlukları netleştiriyoruz. . Aynı şekilde öğretmenlikle adaylık kaldırma sınavını bir kenara bırakıyoruz. Bunun yerine öğretmenlerin mesleki gelişmeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız.” ifadelerini kullandı. Öğretmen ve öğretmen adayları haklarında iyileştirmelere gidilmesi bu yürürlük kapsamında birçok kişi tarafından sevinçle karşılandı.