MEB'den 15 Bin Ögretmen Atamasi Sözlü Sinav Sürecine Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Sözlü sinavlar, mevzuat çerçevesinde objektif olarak yapilmakta, herhangi bir ögretmen adayina yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulmasi söz konusu degildir' 'Ögretmen adaylarimizin sözlü sinav sonuçlarina iliskin itirazlari atama takviminde belirtilmis olup, itirazlar 37 Ocak 2022 tarihleri arasinda alinacak ve 14 Ocak 2022 tarihinde sonuçlandirilacaktir. Sonuca iliskin itirazlar titizlikle incelenecektir'

Milli Egitim Bakanligi (MEB), 15 bin ögretmen atamasina iliskin sözlü sinavlarin, mevzuat çerçevesinde objektif olarak yapildigini, herhangi bir ögretmen adayina yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulmasinin söz konusu olmadigini bildirdi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, sözlesmeli ögretmen istihdaminda ilgili mevzuatta belirtildigi üzere basvuran adaylarin KPSS puan üstünlügüne göre siralandigi ve bakanlik tarafindan gerçeklestirilen sözlü sinava, her alan için alim yapilacak kadro sayisinin üç kati kadar aday çagrildigi hatirlatildi.

Sözlü sinavda ise 60 ve üzerinde puan alan adaylarin basarili sayildigi ve sözlesmeli ögretmenlige atanmak üzere tercih yapma hakki kazandigi anlatilan açiklamada, Sözlesmeli Ögretmen Istihdamina Iliskin Yönetmeligin 11. maddesinde ise sözlü sinav konularinin ve agirliklarinin belirtildigi aktarildi.

Adaylarin egitim bilimleri ve genel kültür, bir konuyu kavrayip özetleme, ifade yetenegi ve muhakeme gücü, iletisim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelismelere açikligi, topluluk önünde temsil yetenegi ve egitimcilik nitelikleri yönüyle objektif olarak degerlendirildigi belirtilen açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Tüm sinav merkezlerinde adaylara yöneltilen sorular es deger nitelikte olup merkezi olarak hazirlanmaktadir. Sözlü sinavlar, mevzuat çerçevesinde objektif olarak yapilmakta herhangi bir ögretmen adayina yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulmasi söz konusu degildir. Bu çerçevede 12-27 Kasim 2021 tarihleri arasinda ögretmen atama sözlü sinavlari gerçeklestirilmis, sinav sonuçlari 27 Aralik 2021 tarihinde ilan edilmistir. Ögretmen adaylarimizin sözlü sinav sonuçlarina iliskin itirazlari atama takviminde belirtilmis olup, itirazlar 3-7 Ocak 2022 tarihleri arasinda alinacak ve 14 Ocak 2022 tarihinde sonuçlandirilacaktir. Sonuca iliskin itirazlar titizlikle incelenecektir."
Kaynak: AA