MEB Açiklamasi 'Herhangi Bir Ögretmen Adayina Yönelik Adaletsiz Bir Uygulama Içinde Bulunulmasi Söz Konusu Degildir'

Milli Egitim Bakanligi, sözlesmeli ögretmen istihdaminda herhangi bir ögretmen adayina yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulmasinin söz konusu olmadigini açikladi.

Milli Egitim Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Sözlesmeli ögretmen istihdaminda ilgili mevzuatinda belirtildigi üzere basvuran adaylar KPSS puan üstünlügüne göre siralanmakta ve Bakanlik tarafindan gerçeklestirilen sözlü sinava; her alan için alim yapilacak kadro sayisinin üç kati kadar aday çagrilmaktadir. Sözlü sinavda ise 60 ve üzerinde puan alan adaylar basarili sayilmakta ve sözlesmeli ögretmenlige atanmak üzere tercih yapma hakki kazanmaktadir. Sözlesmeli Ögretmen Istihdamina Iliskin Yönetmeligin 11. maddesinde ise sözlü sinav konulari ve agirliklari belirtilmistir. Adaylar egitim bilimleri ve genel kültür, bir konuyu kavrayip özetleme, ifade yetenegi ve muhakeme gücü; iletisim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelismelere açikligi; topluluk önünde temsil yetenegi ve egitimcilik nitelikleri yönüyle objektif olarak degerlendirilmektedir. Tüm sinav merkezlerinde adaylara yöneltilen sorular es deger nitelikte olup merkezi olarak hazirlanmaktadir. Sözlü sinavlar mevzuat çerçevesinde objektif olarak yapilmakta herhangi bir ögretmen adayina yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulmasi söz konusu degildir” denildi.

Açiklamanin devaminda, “Bu çerçevede 12-27 Kasim 2021 tarihleri arasinda ögretmen atama sözlü sinavlari gerçeklestirilmis, sinav sonuçlari 27 Aralik 2021 tarihinde ilan edilmistir. Ögretmen adaylarimizin sözlü sinav sonuçlarina iliskin itirazlari atama takviminde belirtilmis olup, itirazlar 03-07 Ocak 2022 tarihleri arasinda alinacak ve 14 Ocak 2022 tarihinde sonuçlandirilacaktir. Sonuca iliskin itirazlar titizlikle incelenecektir. Kamuoyuna duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA