Cumhurbaskani Kararlari Resmi Gazete'de

Istanbul, Eskisehir, Kastamonu ve Adiyaman'da bazi alanlar teknoloji gelistirme bölgesi olarak tespit edildi Balikesir ve Çankiri'da bazi bölgeler 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi Kocaeli ve Erzurum'da bazi tasinmazlarin acele kamulastirilmasina karar verilirken, Nigde'de bazi alanlar kentsel dönüsüm ve gelisim proje alani olarak belirlendi Bogaziçi Üniversitesine bagli 'Veri Bilimi ve Yapay Zeka Enstitüsü' kurulmasina karar verildi.

Istanbul, Eskisehir, Kastamonu ve Adiyaman'da bazi alanlar teknoloji gelistirme bölgesi olarak tespit edilirken, Balikesir ve Çankiri'da bazi bölgeler "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

Resmi Gazete'de yayimlanan Cumhurbaskani kararlarina göre, Istanbul'un Zeytinburnu ilçesine bagli Kazliçesme Mahallesinde sinir ve koordinatlari belirlenen alan Biruni Üniversitesi Teknoloji Gelistirme Bölgesi olarak belirlendi.

Eskisehir'in Odunpazari ilçesi Büyükdere Mahallesinde sinir ve koordinatlari gösterilen alan TEKNOGÜ Teknoloji Gelistirme Bölgesi, Kastamonu'nun merkez Gölemirler Mahallesindeki alan Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Gelistirme Bölgesi, Adiyaman'in merkez Altinsehir Mahallesindeki alan da Adiyaman Üniversitesi Teknoloji Gelistirme Bölgesi ADYÜ Teknokent olarak tespit edildi.

- Balikesir ve Çankiri'da bazi bölgeler "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi

Balikesir'in Ayvalik ilçesinde bulunan Yuvarlak Ada ve Kayalik Ada'nin dogal sit alaninin koruma statüsünün yeniden degerlendirilmesi sonucunda kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi kararlastirildi.

Çankiri'nin Orta ilçesindeki Sakaeli Köyü Dogal Sit Alani da koruma statüsünün yeniden degerlendirilmesi sonucunda kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

- Kocaeli ve Erzurum'da acele kamulastirma kararlari

Kocaeli'nin Dilovasi ilçesinde "rezerv yapi alani" olarak belirlenen sahada yer alan bazi tasinmazlar Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanligi tarafindan acele kamulastirilacak.

Erzurum'un Yakutiye ilçesi Topçuoglu Mahallesi sinirlari içerisinde bulunan bazi tasinmazlarin da Gürcükapi Camii Çevresi Kentsel Dönüsüm ve Gelisim Projesi kapsaminda Erzurum Büyüksehir Belediye Baskanligi tarafindan acele kamulastirilmasi kararlastirildi.

Nigde'nin merkez ilçe Hidirlik Mahallesindeki bazi alanlar ise kentsel dönüsüm ve gelisim proje alani olarak belirlendi.

Cumhurbaskani karari ile Bogaziçi Üniversitesi Rektörlügüne bagli olarak Veri Bilimi ve Yapay Zeka Enstitüsü kurulmasina karar verildi.

Kaynak: AA