ABD Disisleri Bakani, Fransiz, Alman Ve Ingiliz Mevkidaslari Ile Telefonda Görüstü

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Fransa Disisleri Bakani Jean-Yves Le Drian, Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock ve Ingiltere Disisleri Bakani Elizabeth Truss ile yaptigi telefon görüsmesinde Ukrayna basta olmak üzere ikili ve bölgesel konulari ele aldi.

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price, yaptigi yazili açiklamada, Blinken'in bugün Fransiz, Alman ve Ingiliz mevkidaslari ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdigini duyurdu.

Görüsmede, Rusya'nin Ukrayna'ya karsi "saldirganligi" karsisinda is birligi içinde kalmanin önemi vurgulandi ve ileri gitmesi durumunda bunun Rusya için ciddi sonuçlari olacagi konusunda mutabik kalindi.

Ukrayna'nin bagimsizligi, egemenligi ve toprak bütünlügüne sarsilmaz desteklerini yineleyen bakanlar, Iran'in nükleer programini hizlandirmasindan duyulan endiseyi de dile getirdi.

Ayrica, Çin'in siyasi ve ekonomik baskisi karsisinda Litvanya ile dayanisma içinde olduklarini kaydeden bakanlar, Libya'nin bir an önce ulusal seçimler düzenleme çabalarini da ele aldi.

Kaynak: AA