Vali Yilmaz Açiklamasi 'Her Zaman Yaninizda Olacagim'

Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, engelliler ile bir araya geldigi toplantida, Her zaman sizlerle beraber olacagimi belirtmek isterim. Her zaman yaninizda olacagim, kapimiz her zaman sizlere açik olacaktir" dedi.

Vali Yilmaz Açiklamasi 'Her Zaman Yaninizda Olacagim'
Osmaniye Il Müftülügünce 3 Aralik Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsaminda “Engelli Kardeslerimizle Bulusma” programi düzenlendi.

Ögretmenevinde düzenlenen program Kur’an Kursu ögrencisi Yurdagül Altun’un isaret dili ile Kur’an-i Kerim okunmasi ve görme engelli Halil Ibrahim Cura’nin Kur’an-i Kerim okunmasiyla basladi.

Programin açilis konusmasini yapan Il Müftüsü Ali Çakmak, “Asil engel insanlarin beyinlerinde olusan kaliplardir. Bu kaliplari yikmanin, sökmenin, bertaraf etmenin tek bir yolu var. Empati yaptigimiz zaman bütün sorunlari halletmis oluyoruz. Özellikle son dönemde Diyanet Isleri Baskanligimizin isitme engelli, görme engelli ve fiziki engellilere yönelik yapmis oldugu din hizmetleri, din egitimine yönelik katkilar insanlar tarafindan arzuyla karsilanmaktadir. Azami ölçüde faydalanmak için gayret göstermektedirler” dedi.

Platformun amacindan bahseden Osmaniye Engelliler Platformu Baskani Haydar Aktürk, “Osmaniye Engelliler Platformu olarak amacimiz Osmaniye’de engellilerin duymayan kulagi olmak, görmeyen gözleri olmak, yürüyemeyen ayaklari olmak, yani onlarin sorunlarini ilgili kurumlara aktarmak, sorunlarini çözmek ve çözmek için ugrasmak. Bu anlamda 13 yilda yaptigimiz çalismalarda Osmaniye’de çok önemli yerlere geldigimizi düsünüyoruz. Elbette yillarca birikmis olan engelli sorunlarini bir günde, on yilda çözmeyi beklemiyoruz. Ancak bu konuda Osmaniye’deki gayretleri görüyoruz, kurumlarin bizlere gösterdigi ilgiyi görüyoruz” diye konustu.

Her daim engelli vatandaslarin yanlarinda olduklarini belirten Vali Erdinç Yilmaz, “Engelli vatandaslarimizin neler basardiklarina hepimiz sahit oluyoruz. Yeter ki birlikte mücadele edelim. Her zaman sizlerle beraber olacagimi belirtmek isterim. Her zaman yaninizda olacagim, kapimiz her zaman sizlere açik olacaktir. Bugün sizlerle bir arada olmaktan memnuniyet duydugumu bir kez daha belirtmek istiyorum. Güzel günlerde tekrar bir arada olmayi temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

Program, Il Müftülügü tarafindan engelli vatandaslara verilen hizmetlerin anlatildigi video gösterimi ile son buldu.
Kaynak: İHA