TOBB Baskani Hisarciklioglu Sivas Ticaret Borsasi'nin 30. Kurulus Yil Dönümünde Konustu Açiklamasi

'Laboratuvariyla, satis salonuyla üyesinin ihtiyaç duydugu her hizmeti sunuyor. Üstelik Sivas Ticaret Borsasi üyesine akredite borsa olarak hizmet sunuyor. 5 yildizli hizmet veriyor'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, Sivas Ticaret Borsasi'nin 30. kurulus yil dönümü kutlama programina katildi.

Borsa binasindaki kutlama programi, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.

Programda konusan Hisarciklioglu, Sivas Ticaret Borsasi'nin, yaklasik 30 senedir Sivas’ta tarim ve hayvanciligin daha çok gelismesi için çalistigini belirterek, "Laboratuvariyla, satis salonuyla üyesinin ihtiyaç duydugu her hizmeti sunuyor. Üstelik Sivas Ticaret Borsasi üyesine akredite borsa olarak hizmet sunuyor. 5 yildizli hizmet veriyor. Simdi bu yeni analiz laboratuvari da Sivas’a ayri bir deger katacak. Burada tarimdan hayvanciliga kadar, pek çok ürün analiz edilecek. Bu sayede Sivas menseli ürünler, kalitesiyle ve borsamizin güvencesiyle, çok daha kolay müsteri bulacak, daha çok talep görecektir." diye konustu.

Hisarciklioglu, bölgede sadece Sivas Ticaret Borsasi tarafindan verilen yetkili siniflandirici hizmetinin de lisansli depolarin gelisip büyümesini sagladigini söyledi.

Sivas’in ürünleri tanitma konusundaki gayretlerine de bizzat sahit oldugunu anlatan Hisarciklioglu, "Iste en son 2 ay önce, Antalya’da ülkemizin en büyük yöresel ürünler fuari olan Yörex’te, Sivas’in yöresel ürünleri büyük ilgi gördü. Sivas odamiz ve borsamiz, dünyaca ünlü Sivas Kangal köpegini, Sivas sucugu, köftesi, pastirmasi, katmeri, tuzu, bali ve tursusunun reklamini gayet güzel yapti." ifadelerini kullandi.

Hisarciklioglu, pastirmanin Sivas ile Kayseri sehirlerini bütünlestiren bir deger oldugunu belirterek, Kayseri'deki pastirma ustalarinin büyük bir bölümünün de Sivas'ta yetistigini anlatti.

Programda kentin tarim ve hayvanciligina deger katan kotasyon rekortmenleri ödüllendirildikten sonra Sivas Ticaret Borsasi Baskani Abdulkadir Hastaoglu, Hisarciklioglu'na "Sivas Ticaret Borsasi" yazili pastirma hediye etti. Ardindan borsanin 30. kurulus yil dönümüne özel pasta kesildi.

Kaynak: AA