Mardin Valiliginden Dolandiricilik Uyarisi

Mardin Valiligi, Vali Mahmut Demirtas, milletvekilleri, kaymakamlar ve özel kalemin ismini kullanarak, dolandiricilik yapan kisilere karsi vatandaslari uyardi.



Mardin Valiliginden yapilan açiklamada, bazi kisilerin Vali Demirtas basta olmak üzere olmak üzere milletvekilleri, vali yardimcilari, kaymakamlar ve özel kalem müdürü adina aradigini söyleyerek çesitli gerekçelerle Valilik adina bagis ve yardim kampanyasi adi altinda para yardimi talebinde bulunduklari ve bu sekilde dolandiricilik yapmaya çalistiklari tespit edildigini açikladi.

Yapilan açiklamada, Valiliginin veya herhangi bir kamu kurumunun; is adamlarindan ve hayirseverlerden telefon veya diger iletisim yollariyla herhangi bir amaçla yardim toplama gibi bir talebi veya yönteminin kesinlikle bulunmadigi vurgulandi. Kamu yöneticisinin adini kullanarak telefon ve benzeri yöntemlerle “yardim” adi altinda para toplamaya çalisan dolandiricilara hiçbir sekilde itibar edilmemesi gerektigi belirten açiklamada, böyle bir durumla karsilasan vatandaslarin Valilik Özel Kalemi veya 112 Acil hattina ihbarda bulunmasinin önemine dikkat çekildi.
Kaynak: İHA