Kozan'da Hayirsever Ailenin Bagisladigi Arsada Yaptirilan Dernek Binasi Hizmete Girdi

Adana'nin Kozan ilçesinde hayirsever bir vatandasin ailesi adina bagisladigi arsada yaptirilan Türkiye Beyazay Dernegi Kozan Subesi binasi hizmete girdi.

Kaymakam Safak Gürçam, subenin açilisi nedeniyle düzenlenen törende, daha önce kirada olan subenin bagislanan arsada yaptirilan yeni binasina 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde tasinmasinin ayri bir önemi oldugunu belirtti.

Herkesin birer engelli adayi olduguna dikkati çeken Gürçam, Kaymakamlik olarak ilçede engelli vatandaslarin her türlü ihtiyacinin karsilanmasina yardimci olduklarini bildirdi.

Belediye Baskani Kazim Özgan da 2004 yilinda ilk belediye baskani seçildiginde Kozan'daki kaldirimlari, parklari engelli vatandaslarin kullanabilecegi hale getirdiklerini animsatarak, engelli vatandaslarin ihtiyaçlarinin karsilanmasinda belediye olarak üzerlerine ne düsüyorsa yapmaya hazir olduklarini ifade etti.

Sube baskani Ahmet Ünal da bagislanan arsada tek katli metruk bir ev oldugunu, AK Parti Milletvekili Tamer Dagli, Belediye Baskani Özgan ve yine hayirseverlerin katkisiyla bu binanin yikilip yeni bir bina yapildigini dile getirdi.

Ünal, "Bagisi gerçeklestiren 'Üstün' ailesinin bütün bireylerine, subenin yapimina destek verenlere ayri ayri tesekkür ediyorum. Engellilerin her türlü ihtiyacinin karsilanmasi için mücadele etmeye devam edecegiz." dedi.

Bagisçi aile adina konusan Elif Serap Sert de "Üstün" ailesi olarak Kozan'daki engelliler yararina hizmet verecek bir dernege arsayi bagislamaktan mutluluk duyduklarini bildirdi.

Konusmalarin ardindan katilimcilar kurdele keserek Türkiye Beyazay Dernegi Kozan Subesi binasini hizmete açti.

Kaynak: AA