Ömrü Boyunca Alkol Kullanmadigini Söyledi, Uygulama Noktasinda Hayatinin Sokunu Yasadi

Izmir’in Buca ilçesinde hayati boyunca alkol kullanmadigini öne süren kisinin ehliyetine, polis uygulama noktasinda alkolmetre ile yapilan ölçümde 1,15 promil alkollü çikmasinin ardindan el konuldu. Ömrü boyunca alkol kullanmadigini söyleyen adam hayatinin sokunu yasarken, yapilan kan testinde de alkol bulgusuna rastlanmadi.

Ömrü Boyunca Alkol Kullanmadigini Söyledi, Uygulama Noktasinda Hayatinin Sokunu Yasadi
Olay, 25 Aralik günü saat 03.00 siralarinda Izmir-Çesme Otoyolu Buca ayriminda meydana geldi. Iddiaya göre pazarcilik yapan Mehmet Vefa Demir (42), minibüsüne peynir yükleyip Alaçati Pazari’na dogru giderken polis çevirmesine takildi. Alkol kontrolü yapan polis memurlarinin uzattigi alkolmetreyi üfleyen Demir, 1,15 promil alkollü çikti. Mehmet Vefa Demir’in ehliyetine el konuldu ve kendisine de bin 339 lira idari para cezasi uygulandi. Bunun üzerine Demir, polis merkezine giderek ifade verdi.

Hastanede yapilan kan testinde alkole rastlanmadi

Mehmet Vefa Demir, polis merkezinde verdigi ifadenin ardindan savciliktan alinan izin dogrultusunda Buca Seyfi Demirsoy Egitim ve Arastirma Hastanesine giderek kan verdi. Yapilan kan testinde Demir’in kaninda alkole rastlanilmadigi bulgusuna yer verildi.

Demir, raporuyla birlikte konuyu yargiya tasidi.

"Ben hayatim boyunca alkol almadim, agzima içki sürmedim"

Daha önce hiç alkol kullanmadigini, yüksek promille alkollü çiktigini duyunca da hayatinin sokunu yasadigini söyleyen Mehmet Vefa Demir, "Olaydan yaklasik 2 saat sonra, savciliktan alinan izin dogrultusunda Buca Seyfi Demirsoy Egitim ve Arastirma Hastanesine giderek kan testi yaptirdim. Yapilan kan testinde alkollü olmadigim anlasildi. Hastaneden aldigim raporla birlikte yeniden polis merkezine giderek, el konulan ehliyetimi almak istedim ancak süreç uzadi" dedi.



"Alkolmetre cihazindan kaynaklandigini düsünüyoruz"

Ömrü boyunca hiç alkol kullanmayan müvekkilinin alkolmetre cihazinin arizasi nedeniyle magdur olabilecegini düsündügünü söyleyen Avukat Halil Ibrahim Demir ise, "Alkolmetre cihazindan kaynaklandigini düsündügümüz bir ariza nedeniyle bu tarz durumlar aslinda siklikla karsimiza çikabiliyor. Teknolojik cihazlar ne yazik ki böyle hatalar verebiliyor. Bu hatalarin en basinda da ne yazik ki hatali ölçümler geliyor. Biz alkolmetrenin gerekli kalibrasyon yapilmadan kullanilmasi nedeniyle böyle bir hata verildigi kanaatindeyiz. Bunu da destekleyen bir saglik kurumu raporu var elimizde. Rapor dogrultusunda yapilan tespit neticesinde, müvekkilimin kaninda hiç bir alkol bulgusuna rastlanilmadigi yer almaktadir. Bu konuda gerekli yasal süreci baslatma çerçevesinde de dava dilekçelerimizi hazirladik ve dava yoluna müracaat edecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA