Kusadasi'nda Bir Yilda 905 Çift Mutluluga Imza Atti

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kusadasi’nda, 2021 yilinda 143’ü yabanci uyruklu olmak üzere 905 çift dünya evine girdi. Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, çiçegi burnunda çiftlere ömür boyu mutluluklar diledi.

Kusadasi'nda Bir Yilda 905 Çift Mutluluga Imza Atti


Kusadasi Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’ne bagli Evlendirme Memurlugu, 2021 yili içerisinde 143’ü yabanci uyruklu olmak üzere toplam 905 çiftin nikahini kiydi. Kusadasi’na Almanya, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Tunus, Irlanda, Rusya, Belçika, Türkmenistan, Avusturya, Ingiltere, Suriye, Iran, Kirgizistan Romanya, Portekiz, Yunanistan, Endonezya ve Çin’den 95 yabanci gelin geldi. 5 yabanci damat da Kusadasi’nda mutluluga adim atti.

Kusadasi Belediyesi Dügün Salonu’nda kiyilan nikahlarda Içisleri Bakanligi’nin yayimladigi Kovid-19 tedbirlerine 2021 yilinda da harfiyen uyuldu. Damat, gelin ve sahitler nikah masasina maske ile oturdu. Nikah törenleri, az sayida kisinin katilimiyla sosyal mesafe kurali gözetilerek yapildi. Dügün salonu ve misafirlerin oturdugu koltuklar her nikahtan sonra Kusadasi Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler tarafindan dezenfekte edildi.

Evlenen çiftlere ömür boyu mutluluklar dileyen Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, “Geçtigimiz yil da korona virüs salgini nedeniyle çok zor günler geçirdik. Nikahlarin kiyildigi Belediye Dügün Salonumuzu düzenli olarak dezenfekte ederek hastaliga karsi her türlü önlemi aldik. 2022 yilinda daha renkli nikâhlarin kiyilmasini temenni ederek evlenen tüm çiftlerimizi kutluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA