Adana'da Eskiden Dini Nikahla Yasadigi Kisinin Biçakladigi Kadin Yasadiklarini Anlatti Açiklamasi

Sara B: 'Hala korkuyorum. Acaba o cezaevinden çiktiktan sonra ayni seyi yasayacak miyim? Gerçekten çok korkuyorum. Zaten ben o gün kendimi öldüm sandim. Hastanede gözlerimi açtigimda yasadigima inanamadim'

Adana'da eskiden dini nikahla birlikte yasadigi kisi tarafindan yüz ve kollarindan biçaklanan Sara B. yasadiklarini anlatti.

Suriye uyruklu 24 yasindaki Sara B, merkez Seyhan ilçesinde, 23 Aralik'ta eskiden dini nikahla birlikte yasadigi S.T. tarafindan biçakla yüzünden ve kollarindan yaralandi. Polis tarafindan gözaltina alinan S.T. 25 Aralik'ta çikarildigi hakimlikçe tutuklandi.

Yaralanan Sara B kaldirildigi hastanedeki tedavisinin ardindan taburcu edildi.

Sara B, AA muhabirine, 2014 yilinda Suriye'den ailesiyle gelip Adana'ya gelip yerlestiklerini, babasinin vefatinin ardindan da annesi ve 3 kardesiyle yasamaya devam ettigini belirtti.

Iki yil önce bir kafeteryada tanistigi 41 yasindaki S.T. ile "dini nikahla evlendigini" aktaran Sara B, birlikte yasadigi bu kisiden gebelik döneminde ve sonrasinda gördügü siddet üzerine ayrilarak annesinin evine yerlestigini söyledi.

S.T'nin kendilerini sürekli rahatsiz ettigini anlatan Sara B, bebeginin ise 1 aylikken bu kisinin ailesi tarafindan kendisinden alindigini ileri sürdü.

- "Aksam isten çiktim, asagida beni bekledigini gördüm"

Kafeteryada ise baslayarak ayri bir ev tuttugunu ve bu sürede de S.T'nin tacizlerinin sürdürdügünü aktan Sara B. söyle devam etti:

"23 Aralik'ta aksam isten çiktim, asagida beni bekledigini gördüm. Burada tartistik. 'Neden beni takip ediyorsun? Seni istemiyorum, bunu kabul et.' dedim. Beni takip edecek diye korkumdan eve gidemedim. Daha güvenli olur diye otele geçtim. Otele girdigim anda arkamdan otele girdi. Beni biçakladi, darbetti. Elimden yüzümden biçakladi. 'Sana dünyayi dar edecegim.' dedi. Sonrasini hatirlamiyorum, bayilmisim."

- "Acaba o cezaevinden çiktiktan sonra ayni seyi yasayacak miyim?"

Hastaneye kaldirildigini belirten Sara B. söyle devam etti:

"Ben hastanedeyken polis geldi, 'Tutuklandi, korkmayin' dedi. Ama ben hala korkuyorum. Acaba o cezaevinden çiktiktan sonra ayni seyi yasayacak miyim? Gerçekten çok korkuyorum. Zaten ben o gün kendimi öldüm sandim. Hastanede gözlerimi açtigimda yasadigima inanamadim. Insallah ayni seyi yasamayacagim. Insallah içeriden çikmaz. Ömür boyu cezaevinde kalir."

Sara B. tedavisinin 3 ay süreceginin belirterek bu süre zarfinda çalisamayacagini ve evde kalmak zorunda olacagini söyledi.

- "Çocugumu çok özledim"

Evladini 3 ayi askin bir süredir göremedigini ileri süren Sara B, "Bana bebegimi göstermiyorlar. Çok özledim çocugumu. Gerçekten çok merak ediyorum acaba beni özlüyor mu, ne yiyor ne içiyor? Nasil yatabiliyor? Iyi bakiyorlar mi acaba, kötü mü bakiyorlar?" diye konustu.

Sara B, 23 Aralik'ta S.T'nin biçakli saldirisina ugramis, kolundan ve yüzünden yaralanmis, süpheli ise polis ekiplerince yakalanarak gözaltina alinmisti.

Kaynak: AA