Rize Valisi Çeber, Rize-Artvin Havalimani'nda Incelemelerde Bulundu Açiklamasi

'Ülkemiz için en önemli, en büyük yatirimlardan biri olan havalimanimizi bitirme asamasina geldik. Insallah mart sonu, nisan basi gibi de havalimanimizdaki bütün islemleri bitirmeyi ümit ediyoruz'

Rize Valisi Kemal Çeber, Türkiye için en önemli, en büyük yatirimlardan biri olan Rize-Artvin Havalimani'ni bitirme asamasina geldiklerini belirterek, "Insallah mart sonu, nisan basi gibi de havalimanimizdaki bütün islemleri bitirmeyi ümit ediyoruz." dedi.

Vali Çeber, Rize-Artvin Havalimani insaatinda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldi.

Iç ve dis hatlar terminali, çay bardagi seklindeki kule ile çay yapragi seklindeki giris takini gezen Çeber, çalisanlarla sohbet etti, pistte son asfalt serme islemlerini izledi.

Çeber, incelemelerinin ardindan gazetecilere, Kovid-19 salgini sürecinin her sey gibi havalimani insaatini da etkiledigini söyledi.

Rize-Artvin Havalimani'nda çok özel teknikler uygulanarak çalismalarin son noktaya getirildigini ifade eden Çeber, havalimaninin turizmden ekonomiye, ticaretten istihdama birçok alanda önemli katkilar saglayacagini kaydetti.

Vali Çeber, altyapi anlaminda son asamada olduklarini, üst yapida ise sona çok yaklastiklarini belirterek, "Havalimaninda 1200 arkadasimiz çalisiyor. Yogun yagis biraz islerimizi aksatti ama biz çalismaya ara vermedik. Bugün itibariyla dökülecek son asfalt ile pist tamamlanacak. Ufak tefek aydinlatmaya dönük isler kaldi. Rahatlikla altyapi çalismalari bitti diyebiliriz." diye konustu.

Terminal binalari ve ona entegre diger tüm binalarda sona gelindigine isaret eden Çeber, sunlari söyledi:

"Insallah kisa bir zamanda da bütün çalismalari tamamlayacagiz. Ülkemiz için en önemli, en büyük yatirimlardan biri olan havalimanimizi bitirme asamasina geldik. Insallah mart sonu, nisan basi gibi de havalimanimizdaki bütün islemleri bitirmeyi ümit ediyoruz. Tamamlanarak hizmet vermeye basladigi anda bölgeye önemli katki saglayacak. Havalimanimizin kardesi dedigimiz Iyidere Lojistik Merkezi de devam ediyor. Yillik yaklasik 3 milyon yolcunun kullanacagi bir alan ve bölgeye çok deger katacak."

Kaynak: AA